גנו

סיווג מדעי של גנו

מַלְכוּת
בעלי חיים
מַעֲרָכָה
Chordata
מעמד
ממליה
להזמין
ארטיודקטילה
מִשׁפָּחָה
Bovidae
סוּג
קונוצ'טס
שם מדעי
Connochaetes Taurinus

מעמד לשימור הטבעי:

בסכנת הכחדה

מיקום Wildebeest:

אַפְרִיקָה

עובדות בר

טרף ראשי
דשא, עלים, יורה
בית גידול
מישורי דשא וסוואנה מכוסה שיחים
חיות טרף
אריה, צ'יטה, תנין
דִיאֵטָה
אוכל צמחים
גודל המלטה ממוצע
1
סגנון חיים
  • עֵדֶר
אוכל מועדף
דֶשֶׁא
סוּג
יונק
סִיסמָה
יכול לטייל ביותר מ -1,000 מיילים מדי שנה!

מאפיינים פיזיים של גנו

צֶבַע
  • חום
  • שָׁחוֹר
  • לכן
סוג עור
שיער
מהירות עליונה
38 קמ'ש
אורך חיים, משך חיים
15-20 שנה
מִשׁקָל
120-250 ק'ג (265-550 ק'ג)

יער הוא גרסה של אנטילופה. יש להם קרניים בין אם הם גברים ונקבות. הם אמנם טריטוריאליים, אך הם ידועים גם בשובבותם, נמרצים ופעילים. מבין כל האנטילופות באפריקה אוכלוסיית גידולי הטבע גדלה מ -250,000 חיים בשנת 1960, ו- 1.5 מיליון נכון לשנת 2020.



עובדות עילאיות

  • Wildebeest יכול לרוץ במהירות של 50 קמ'ש
  • שני המינים העיקריים הם גווני כחול וגזע שחור
  • שני מיליון גדי כלבים נודדים מדי שנה
  • זיווג הזוועה בקבוצות של 150

שם מדעי בר

בעוד שהשם הנפוץ של בעל חיים זה הוא הכוכב הכחול, שמו המדעי הוא Connochaetes taurinus. זה מכונה גם גנו (מבוטא 'g-new'). מעמד החיות שהוא נופל תחתו הוא ממליה והמשפחה נקראת Bovidae. משפחת המשנה שלה היא Alcelaphinae. אף על פי שיש חמישה תת-מינים של בעל חיים זה, רק שניים ממיניו עדיין קיימים. תת-המינים הם אלבוג'ובאטוס, קוקסוני, ג'ונסטוני, מיירנסי וטאינוס. הסוג הנפוץ ביותר של בעל חיים זה הוא הכנופייה הכחולה, אשר קשורה לווביה השחורה.

בארצות אפריקה, החיה המכונה גנו קיבלה את הכינוי של Wildebeest. באנגלית זה מתורגם לחיית הבר. באנגליה בשנת 1823, חוקר טבע בשם ויליאם ג'ון בורצ'ל היה הראשון בעולם שנתן תיאור לווביה הכחולה. שמה המדעי של גנו התגבש באמצעות שתי מילים יווניות המסייעות בתיאור המראה הפיזי של החיה.



מראה והתנהגות של גנב

Wildebeest אינו פרופורציונלי כראוי. לחיה יש חזית כבדה אך אחורה ורגליה רזות. לגזע הבר יש ראש בצורת מלבן וכתפיים רחבות. לועו הגדול תואם את רוחב מקדמתו, הכוללת שרירים גדולים.

לא כל גורי הבר הם באותו הצבע. לחלקם יש מברשת אפורה בהירה ואילו אחרים הם צבע קרוב יותר לאפור כחול. חיות הבר הכי כהות הן בצבע אפור-חום. על כתפיהם פסים חומים כהים שחוצים את גופם אנכית. לטבע הבר יש רעמה שחורה, שהיא עבה וארוכה. על צווארם ​​יש זקן ארוך שיכול להיות כהה או חיוור.

לחיות בר יש גם קרניים שמתכרבלות מהראש שלהן. לגבר זכר יש קרניים בגודל כפול מנקבה. עבור גורי זכרים, הקרניים הן 33 ס'מ (מחצית מגובה המקרר הממוצע) וקרנות הנקבה הן בין 12 ל 16 ס'מ (או פי 30 מכדור אספירין.) בסיס הקרניים שלהם יהיה מחוספס יותר ככל שהם מזדקנים.

הטבעי הכחול בדרך כלל גדל לגובה של 4 1/2 מטר, או פי 3 1/2 יותר מאשר סיכה באולינג. הם יכולים גם לשקול עד 600 פאונד או בערך חצי ממשקלו של דוב קוטב. הם מטיילים בעדרים של לפחות 1,000 כאשר הם נוסעים למטרות הגירה.

בית הגידול שלהם הוא אחד שגרני הטבע מסתובבים בחופשיות בזמן שהם גרים אחד ליד השני. הם מאוד מגנים על הטריטוריה שלהם. אין זה יוצא דופן ש -270 מהם גרים באזורים שגודלם קילומטר רבוע אחד.

לפעמים העדרים יישארו בשטח שלהם בעוד שאחרים יעברו כל הזמן. עם זאת, כל חיות הבר נחות בשעות הלילה או כאשר טמפרטורת האוויר חמה. הזמנים ביום שהם הפעילים ביותר הם כל הבוקר ועד שעות אחר הצהריים המוקדמות.

כ- 50% מחייה של גבר עובר למנוחה. 33% מחייהם מוקדשים לרעייה ו -12% מהם מושקעים באינטראקציה עם גוויים אחרים.

גנבה הרועה למאכל

בית גידול של גנו

חיות הבר יוצרות את ביתן ביערות ובמישורי עשב. הם גרים בעיקר באזורים שונים במזרח אפריקה. זה כולל את קניה וסרנגטי, טזמניה. בחלק הדרומי של אפריקה חיות הבר גרים קרוב לנהר האורנג 'הדרום אפריקאי. חיה זו מעדיפה לחיות בסוואנות של שיטה. הדשא צומח במהירות בשל לחות האדמה והוא נהדר למציאת דשא בשפע לאכול בזמן רעיה.

אף על פי שהגורים בדרך כלל חיים זה עם זה, ידוע שהם גם חיים זמנית עם הזברות בהן הם נתקלים במישורים. הסיבה לכך היא שזברות יאכלו את שכבת הדשא העליונה כדי שהגנויים יוכלו להגיע למה שמתחתיה.



דיאטת גנו

בגלל התזונה שלהם, כלבי הבר תמיד נוסעים. הם כל הזמן מחפשים מים (שהם שותים פעמיים ביום) ודשא. כאשר מזג האוויר יבש הם רועים על דשא טרי ואז נוסעים חזרה הביתה לפני שהעונה הגשומה מתחילה. בתום העונה הגשומה הם חוזרים לאזור ורועים שוב. מכיוון שלגד הבר יש פה רחב הם מסוגלים לאכול הרבה דשא מהר מאוד. כאשר הדשא אינו צומח באופן חופשי, הם מחפשים שיחים ועצים לאכול.

טורפים ואיומי Wildebeest

חיות הבר הן הפגיעות ביותר לקרניבורים גדולים יותר, כולל:

  • כלבי בר אפריקאים
  • אריות
  • צבועים
  • נמרים

ככל שגדול הוא גדול יותר כך הוא פגיע יותר לטרפו. כדי להגן על עצמם, קבוצה של גנויים תתכנס ותתחיל לרקוע באדמה. הם גם משמיעים בקול רם כדי לוודא שהעדר יודע שהם בסכנה.

משהו אחר שמאיים על חיות הבר הוא פיצול בית הגידול שלהם. זה קורה אם הדשא שעליו הם רועים נחסם פתאום בגדר. ככל שהחקלאות והציוויליזציה ממשיכים להתרחב, ומקורות המים ממשיכים לדעוך באזורים מסוימים, חייהם של חיות הבר בעולם מסכנים יותר ויותר. כדוגמה אחת כבר אין וילדיים חיים במלאווי. למרבה המזל בנמיביה אוכלוסייתם עולה.

למרות חלק מהאתגרים הללו, הם אינם נמצאים בסיכון מספיק בכדי להיחשב בסכנת הכחדה. בעוד שסרנגטי ראתה מספר גדל והולך של גידולי הבר בשנים האחרונות, הם נעלמים אט אט מאזורים אחרים בעולם. זה בין השאר בגלל שהם מתחרים עם בעלי חיים על צרכיהם. Wildebeest ידועים בהשמדת הגידולים שהם מוצאים. כתוצאה מכך, חקלאים לעתים קרובות יהרגו אותם ויעלו גידור בכדי למנוע יותר כניסתם. הדרך היחידה שבה יערות הבר יוכלו להימנע מהכחדה היא באמצעות מאמצי שימור.



רבייה, תינוקות ואורך חיים

כאשר גבר בר הוא בן שלוש או ארבע הוא מוכן להזדווג עם נקבות. כדי למשוך נקבה הן מפרישות ומגרשות צואה לשטחן. אם זכר ינסה להיכנס לטריטוריה שלהם הטבעי יאבק על זה. אם נקבה תיכנס, הוא ינסה להזדווג איתה. נקבות גזעיות בהריון במשך 8 וחצי חודשים לפני הלידה. עונת ההזדווגות מתוזמנת כך שגזעי תינוקות נולדים בחודשי הגשם של פברואר ומארס. מבין כל גורי ההריון ההריוניים, 80% יולדים את תינוקותיהם לאורך שבועיים-שלושה, בדיוק בזמן שדשא רב יהיה זמין להם. בעוד שבעלי חיים דומים יולדים לבד, גידול יער עשוי ללדת כשהעדר שלה מקיף אותה. גורי תינוקות מכונים עגלים.

ברגע שנולדים גדי תינוקות זה לוקח רק כמה דקות עד שהם יכולים לקום ולרוץ. הם נשארים קרוב לאמהותיהם כדי להימנע מאכילת בעלי חיים כמו צבועים, אריות, ברדלסים ואפילו כלבי בר. במשך ששת החודשים הראשונים לחייו, תינוקת גבר מקבל חלב מאמו. כשהם מגיעים לגיל 10 ימים הם יכולים להתחיל לאכול דשא. ברגע שזבוביה בת שנה היא מסוגלת לצאת לבד. לאחר מכן הם מוצאים גוויים אחרים להקים איתם קבוצה.

במקרה של גידולי זנים כחולים, הזכרים מוכנים להתרבות כשהם מגיעים לגיל שנתיים. רוב עופות הבר הכחולים יכולים להתחיל להתרבות לאחר שמלאו להם 16 חודשים כאשר הם הוזנו כראוי במהלך חייהם הצעירים.

מכיוון שהם אוכלים דשא שזה עתה גדל, שיעור ההצלחה בזיווג הוא סביב 95%. הוכח כי למחזור הירח יש השפעה גם על מחזור הרבייה שלהם. בלילות עם ירח מלא, אצל גברים יש רמת טסטוסטרון גבוהה מאוד. פירוש הדבר שקריאת ההזדווגות שלהם חזקה בהרבה מכפי שהיתה אחרת. מכיוון שלגברים מוטיבציה רבה יותר להתרבות, נקבות הופכות לאותה הדרך.

תוחלת החיים הממוצעת של נקבות וגדולות פירושה שהן ישרדו 20 שנה. גיל השיא העתיק ביותר של כל גזעי הבר הוא 40 שנה.

אוּכְלוֹסִיָה

כ -500,000 עופות בר נולדים בין פברואר למרץ בכל שנה. זה כאשר עונת הגשמים מתחילה בבית הגידול הטבעי שלה.

נכון לשנת 2018 אוכלוסיית חיות הבר של אפריקה הייתה כ -1,550,000. הם נולדים ללא הרף בפארק הלאומי סרנגטי, שנמצא בטנזניה. בשל המספר ההולך וגדל של גידולי הבר, האיחוד הבינלאומי לשימור הטבע הוא בעל מעמד של גווני הכחול והשחורה כאחד. הדאגה האחרונה (LC).

הצג את כל 33 בעלי חיים שמתחילים ב- W.

מאמרים מעניינים