נמר לבן

סיווג מדעי של הנמר הלבן

מַלְכוּת
בעלי חיים
מַעֲרָכָה
Chordata
מעמד
ממליה
להזמין
קרניבורה
מִשׁפָּחָה
פלידה
סוּג
פנתרה
שם מדעי
פנטרה טיגריס טיגריס

מעמד לשימור הנמר הלבן:

בסכנת הכחדה

מיקום הנמר הלבן:

אַסְיָה
אירואסיה

עובדה מהנה של הנמר הלבן:

אף אחד לא נראה בטבע במשך 50 שנה!

עובדות הנמר הלבן

טֶרֶף
צבאים, בקר, חזיר בר
שם הצעירים
גוּר
התנהגות קבוצתית
  • בּוֹדֵד
עובדה מהנה
אף אחד לא נראה בטבע במשך 50 שנה!
גודל אוכלוסייה משוער
0 בטבע
האיום הגדול ביותר
אובדן בית גידול
תכונה מובחנת ביותר
פרווה לבנה עם עיניים בהירות וכחולות
שמות אחרים)
נמר בנגל לבן
תקופת הריון
103 יום
בית גידול
ג'ונגל צפוף וביצת מנגרובים
חיות טרף
בן אנוש
דִיאֵטָה
טורף
גודל המלטה ממוצע
3
סגנון חיים
  • יוֹמִי
שם נפוץ
נמר לבן
מספר המינים
1
מקום
תת היבשת ההודית
סִיסמָה
אף אחד לא נראה בטבע במשך 50 שנה!
קְבוּצָה
יונק

מאפיינים פיזיים של הנמר הלבן

צֶבַע
  • חום
  • שָׁחוֹר
  • לבן
  • תפוז
סוג עור
פרווה
מהירות עליונה
60 קמ'ש
אורך חיים, משך חיים
10 - 20 שנים
מִשׁקָל
140 ק'ג - 300 ק'ג (309 ק'ג - 660 ק'ג)
אורך
2.4m - 3.3m (6.8ft - 11ft)
גיל הבגרות המינית
3 - 4 שנים
גיל הגמילה
6 חודשים

סיווג ואבולוציה של הנמר הלבן

הנמר הלבן (הידוע גם בשם הנמר הבנגאלי הלבן) הוא תת-מין של טייגר, שנמצא בכל תת היבשת ההודית. למרות שהטווח של הנמר הלבן גדול מאוד מבחינה היסטורית, בעלי חיים אלה הם נדירים להפליא שכן הצבע שלהם תלוי בגן פגום ורססיבי המועבר מהוריהם. במהלך מאות השנים האחרונות הנמר הלבן הפך נדיר עוד יותר בטבע בגלל ציד גביעים או לכידתו עבור סחר חיות מחמד אקזוטי, כאשר לא נצפו שום תצפיות על טורפים חמקמקים אלה במשך 50 השנים האחרונות. כיום, עדיין ניתן למצוא את הנמר הלבן בקומץ גני חיות ושמורות בעלי חיים ברחבי העולם, כאשר החתולים הגדולים והיפים הללו הם לעתים קרובות אטרקציית הכוכבים. לצד הנמר הבנגלי, הנמר הלבן נחשב למין הנמר השני בגודלו בעולם אחרי הנמר הסיבירי.



אנטומיה ומראה של הנמר הלבן

הנמר הלבן הוא בעל חיים גדול וחזק שיכול לשקול עד 300 ק'ג ואורכו יותר מ -3 מטרים. בשונה מהווריאציות הלבנות שנמצאו במיני בעלי חיים אחרים, הנמר הלבן אינו לבקן מכיוון שהם עדיין נושאים צורה כלשהי של פיגמנט היוצר את צבע הפרווה שלהם, מכיוון שיש אנשים ידועים ששומרים על גוון כתום לפרוותם הצבעונית הלבנה. כמו מינים אחרים של נמר, גם לנמר הלבן יש פסים שחורים או חומים כהים שעוברים אנכית לאורך גופו, שדוגמתם ייחודית הן למין הנמר והן לאדם. יחד עם השינוי בצבע הפרווה, הגן שנשא על ידי הוריו של הנמר הלבן אומר גם שיש להם עיניים כחולות ולא עיניים בצבע ירוק או צהוב של נמרים בנגליים רגילים. למרות יופיו של פרוותו של הנמר הלבן, זה למעשה מעניק לאנשים אלה חסרון מכיוון שהם לא כל כך מוסווים לג'ונגל שמסביב.



הפצת נמר לבן והגידול

הנמר הלבן היה נמצא פעם בחלק גדול מהודו ובארצות הסביבה, אך הטווח שלהם ירד באופן דרמטי, במיוחד במאה השנים האחרונות. כיום הנמר הבנגלי נמצא בכיסים קטנים של בית הגידול הטבעי שלו בהודו, נפאל, בהוטן ובנגלדש, ולמרות שהאוכלוסיות בירידה קשה, הן נותרות מיני הנמרים הרבים ביותר בעולם. הם נמצאים במגוון בתי גידול כולל יערות טרופיים, ביצות מנגרובים וג'ונגלים לחים התומכים בדרך כלל בצמחייה צפופה ויש להם מקור טוב למים מתוקים. אף על פי שנמצא פעם אחת הנמר הלבן בטבע, נדיר מאוד שהגן הנושא את ההורים באמת מזדווג, ועם המספר הנמוך במהירות של נמרים בנגליים בכל תחום הטבע שלהם, הסיכוי שייווצרו הנמרים הלבנים הופך להיות פחות יְוֹם.

התנהגות ואורח חיים של הנמר הלבן

בדומה למיני נמר אחרים, הנמר הלבן הוא בעל חיים בודד מכיוון שזה מאפשר לטורף הגדול הזה להתגנב לטרף בצורה יעילה יותר בג'ונגל הצפוף. למרות שהנמר הלבן אינו לילי, הם עושים את רוב הציד שלהם בלילה מכיוון שזה גם עוזר להם לצוד בצורה מוצלחת יותר. לנמרים לבנים יש שמיעה ומראה מדהימים אשר יחד עם התגנבותם עוזרים להם בציד בג'ונגל בחושך. כל נמר תופס שטח גדול המסומן על ידי סימני שתן וטפרים על עצים, ויכול להיות עד 75 מייל רבוע. למרות העובדה שהם חיות בודדות למעט בתקופת ההזדווגות, שטחי הנמר הלבן יכולים לחפוף לאלה של מספר נקבות, במיוחד באזורים עתירי טרף. עם זאת, הנמרים הלבנים הגברים יגנו על תיקונם בעוז מפני גברים אחרים העשויים לנסות לגנוב את מקומם.



שכפול ומחזור חיים של הנמר הלבן

על מנת שייוצר נמר לבן, שני הוריו חייבים לשאת את הגן. נמרים לבנים ונקבות נמשכים זה לזה על ידי שאגותיהם וסימני הריח שלהם, וברגע שהם מזדווגים, הזכר והנקבה הולכים לדרכם. לאחר תקופת הריון שנמשכת כשלושה חודשים וחצי, הנקבה הלבנה הנקבה יולדת עד 5 גורים, שהם עיוורים ושוקלים בערך 1 ק'ג כל אחד ויכולים להיות בעלי פרווה לבנה או כתומה. גורי הנמר הלבן יונקים על חלבם מאמם ומתחילים לאכול בשר שתפסה עבורם כשהם בסביבות חודשיים, ונגמלים כעבור ארבעה חודשים. גורי הנמר הלבן מתחילים ללוות את אמם בציד ובסופו של דבר עוזבים אותה ומתחילים את חייהם הבודדים בג'ונגל כשהם בגיל 18 חודשים בערך. לנמרים לבנים אורך חיים ממוצע של 12 שנים, שיכול להיות ארוך יותר בשבי.

דיאט ונמר של נמר לבן

באותו אופן כמו מינים אחרים של נמר, הנמר הלבן הוא בעל חיים טורף שמשמעותו שהוא רק ציד ואוכל בעלי חיים אחרים על מנת להשיג את התזונה הדרושה לו. הנמר הלבן הוא טורף קודקוד בסביבתו, צוד את טרפו על ידי עוקב אחריו בחשכה של לילה. הנמר הלבן צוד בעיקר חיות גדולות אוכלי עשב לרבות צבאים, חזיר בר, בקר ועזים הניזונות גם בג'ונגל וגם בפאתיו. לנמר הלבן יש מספר עיבודים שיעזרו לו לתפוס ולהרוג את טרפו, כולל היותו חזק ועוצמתי, מהיר להפליא ובעל ציפורניים ושיניים ארוכות וחדות. עם התנחלויות אנושיות גדלות ודוחפות את הנמר הבנגאלי הלבן לקטן יותר ויותר. בכיסי הטווח ההיסטורי, ידוע גם שהם צדים והורגים בעלי חיים, כאשר הכניסות לכפרים הופכות גם הן נפוצות יותר ויותר.

טורפים ואיומים של הנמר הלבן

בסביבתו הטבעית, לנמר הלבן אין טורפים בשל העובדה שהוא עצמו בעל חיים כל כך גדול ועוצמתי. עם זאת, הם מושפעים קשות מאנשים והיו זה מאות שנים, מכיוון ששניהם נלכדו ונצודים על יופיים, ואיבדו נתח משמעותי מהטווח ההיסטורי שלהם לכריתת יערות הן עבור התנחלויות אנושיות צומחות והן עבור חקלאות. עם האובדן ביער, יש גם ירידה בטרפו של הנמר הלבן ולכן אוכלוסיות הופכות לקשות יותר ויותר לקיים. העובדה שמעט הנמרים הבנגליים שנותרו בטבע הופכים מבודדים יותר ויותר פירושה שיש פחות סיכוי שייווצרו הנמרים הלבנים, וזה יחד עם הירידות החמורות במספר האוכלוסייה עשוי לגרום לכך שנמרים לבנים נעלמו מהטבע לנצח.



נמר לבן ועובדות מעניינות

למרבה הפלא, הנמר הלבן נחשב לתוחלת חיים קצרה מעט יותר מהנמר הבנגלי הרגיל. למרות שאין שום עדות לכך בטבע, מחקרים בשבי מסיקים כי זה נובע מהגנים המוטציה של הנמר הלבן ומההתבשלות הנדרשת להמשך גידול הנמר הלבן בשבי. אחת הסיבות הגדולות להפיכתו של הנמר הלבן לנדיר יותר ויותר בטבע היא העובדה שלעתים קרובות הם נלכדו על ידי העשירים, ששמרו עליהם כחיית מחמד אקזוטית להפליא. הנמר הלבן הוא אחד הטורפים המגוונים והמתאימים ביותר בג'ונגל האסייתי שכן הם לא רק מהירים וזריזים להפליא בריצה, אלא הם גם שחיינים בעלי יכולת רבה, המאפשרים להם לבשל גבולות טבעיים כמו נהרות וביצה.

יחסי נמר לבן עם בני אדם

מאז שהובאו בשבי לראשונה, נמרצים לבנים נכללו על ידי בני אדם בעסק שמפוקפק מבחינה מוסרית ומבוסס על רווח בלבד. מאז חושבים כי בעל חיים נדיר זה כבר נעלם לחלוטין מכיוון שלא התקבלו דיווחים מאושרים על הנמר הלבן מאז אמצע המאה העשרים. למרות שמדובר בסך הכל בשני גנים הנושאים אנשים המשתלבים, העובדה שאנשים צדו אותם והשתלטו על חלק גדול מבית הגידול הטבעי שלהם, גורמת לכך שהסיכוי שזה יקרה אינו גבוה במיוחד. אולם יש בעיה, עם מקרים הולכים וגדלים של טיגריסים בנגליים שנכנסים בפועל ליישובים אנושיים הגורמים לבעיות בין הנמר לתושבי הכפר. בשל העובדה שנמרים הופכים לבעלי חיים פגיעים יותר ויותר, זה לא חוקי לירות בהם ולכן הם חוזרים לעתים קרובות לאותו כפר לילה אחר לילה.

מצב שימור הנמר הלבן והחיים כיום

הנמר הלבן הוא נמר בנגלי שהוא מין המופיע על ידי ה- IUCN כ בסכנת הכחדה ולכן מאוים מאוד בסביבתו. אומדנים של כ -100,000 נמרים שנמצאו בג'ונגל ובביצות המנגרובים באסיה נעשו בתחילת שנות ה -20, אך כיום חושבים שיש פחות מ -8,000 נמרים בטבע, כאשר כ -2,000 מהם הם נמרים בנגליים. אין ידוע כי ישנם אנשים שנמצאים מחוץ לשבי.

הצג את כל 33 בעלי חיים שמתחילים ב- W.

How to say נמר לבן in ...
בולגריתטיגריס בנגלי
גֶרמָנִיָתטיגריס בנגלי
אנגליתטיגריס בנגלי
ספרדיתטיגריס בנגלי
פִינִיתנמר הודי
צָרְפָתִיתטיגריס בנגלי
עִברִיתטיגריס בנגלי
קרואטיתטיגריס בנגלי
הוּנגָרִיטיגריס בנגלי
יַפָּנִיתבנגלטרה
הוֹלַנדִיטיגריס בנגלי
אנגליתטיגריס בנגלי
פולניטיגריס בנגלי
פורטוגזיתטיגריס בנגלי
שוודיתנמר בנגליסק
סִינִיתטיגריס בנגלי
טורקינמר הבנגלים
אִיטַלְקִיתטיגריס בנגלי
מקורות
  1. דייוויד ברני, דורלינג קינדרסלי (2011) חיה, המדריך החזותי המובהק לחיות הבר בעולם
  2. טום ג'קסון, ספרים לורנץ (2007) האנציקלופדיה העולמית של בעלי חיים
  3. דייוויד ברני, קינגפיש (2011) האנציקלופדיה של בעלי החיים קינגפיש
  4. ריצ'רד מקאי, הוצאת אוניברסיטת קליפורניה (2009) אטלס המינים בסכנת הכחדה
  5. דייוויד ברני, דורלינג קינדרסלי (2008) אנציקלופדיה מאוירת של בעלי חיים
  6. דורלינג קינדרסלי (2006) אנציקלופדיה של בעלי חיים דורלינג קינדרסלי
  7. דייויד וו. מקדונלד, הוצאת אוניברסיטת אוקספורד (2010) האנציקלופדיה של היונקים
  8. על נמרים בנגלים, זמין כאן: http://www.imponline.com/FactsAndTips/Wild-Life-and-Nature/Bengal-tiger.aspx
  9. מידע על הנמר הלבן, זמין כאן: http://www.tigerhomes.org/cam/white_tiger.cfm
  10. אודות נמרים לבנים, זמין כאן: http://www.indiantiger.org/white-tigers/white-tiger-information.html

מאמרים מעניינים