סאולה

סיווג מדעי של סאולה

מַלְכוּת
בעלי חיים
מַעֲרָכָה
Chordata
מעמד
ממליה
להזמין
ארטיודקטילה
מִשׁפָּחָה
Bovidae
סוּג
פסאודוריקס
שם מדעי
Pseudoryx nghetinhensis

מצב שימור סאולה:

בסכנה רצינית

מיקום סאולה:

אַסְיָה

עובדה מהנה של סאולה:

ידוע למדע רק מאז 1992!

עובדות סאולה

טֶרֶף
עלים, דשא, עשבי תיבול
שם הצעירים
עגל
התנהגות קבוצתית
  • בעיקר בודד
עובדה מהנה
ידוע למדע רק מאז 1992!
גודל אוכלוסייה משוער
פחות מ -250
האיום הגדול ביותר
אובדן בתי גידול וציד
תכונה מובחנת ביותר
קרניים שיכולות לגדול עד 50 ס'מ
שמות אחרים)
חד קרן אסייתי
תקופת הריון
8 חודשים
בית גידול
יער ירוק-עד לח וצפוף
חיות טרף
אנושי, נמר, תנין
דִיאֵטָה
אוכל צמחים
גודל המלטה ממוצע
1
סגנון חיים
  • יוֹמִי
שם נפוץ
סאולה
מספר המינים
1
מקום
הרי גבול וייטנאם-לאוס
סִיסמָה
ידוע למדע רק מאז 1992!
קְבוּצָה
יונק

מאפיינים פיזיים של סאולה

צֶבַע
  • חום
  • נֶטוֹ
  • שָׁחוֹר
סוג עור
פרווה
מהירות עליונה
23 קמ'ש
אורך חיים, משך חיים
8 - 12 שנים
מִשׁקָל
80 ק'ג - 100 ק'ג (176 ק'ג - 220 ק'ג)
אורך
150 ס'מ - 200 ס'מ (59 אינץ '- 77 אינץ')
גיל הבגרות המינית
23 שנים
גיל הגמילה
6 - 8 חודשים

סיווג ואבולוציה של סאולה

הסאולה הוא זן אנטילופה שנמצא במקור ביערות בגבול צפון-מרכז וייטנאם ולאוס. הם אחד היונקים הגדולים שהתגלו לאחרונה בעולם, אך כיום הם נחשבים לאחד הנדירים ביותר עם מספר אוכלוסיות מוערך רק בעשרות הפרטים. למרות שסאולה דומה מאוד לאנטילופות המדבר הערבי, הם נחשבים קרובים יותר לבקר פראי. הסאולה הוא בעל חיים כה ייחודי וייחודי, שלאחר גילויו בשנת 1992 הם קיבלו קבוצה טקסונומית משלהם. הם יונקים נדירים וחמקמקים להפליא, ועדיין, מעט מאוד ידוע למעשה על הסאולה. הסאולה ידוע גם בשם חד הקרן האסייתי, שלא נחשב כמי שקשור במיוחד לקרניו הארוכות, אלא יותר העובדה שהוא פשוט כל כך נדיר.



אנטומיה והופעה של סאולה

הסאולה הוא אחד ממיני האנטילופות הבולטים בעולם, כאשר המאפיין האופייני ביותר שלו הוא הקרניים הארוכות והמחודדות החדות היושבות במקביל על ראש החיה. קרניים חלקות אלו מצויות גם על זכרים וגם על נקבות מהמין ויכולות לגדול עד 50 ס'מ. גופה של הסאולה נע בצבעו בין חום ערמונים, לאדום, כמעט לשחור, עם פס כהה וצר העובר לאורך הגב שמסתיים בזנב שחור ורך. רגלי הסאולה גם הן בצבע שחור, אך על פניהן נמצאים הסימונים הלבנים המובהקים ביותר שלהן. הפרווה של הסאולה דקה יחסית ורכה במיוחד, ומכסה את עורם העבה, אשר נחשב כמסייע להגן עליהם מפני פציעה קשה מדי מקרנותיהם של אנשים אחרים.



תפוצה ובית גידול של סאולה

סבור להניח כי הסאולה נמצא באיזה יער שנותר עדיין בהרי האנמית שיושבים על הגבול בין צפון מרכז וייטנאם ולאוס השכנה. אף על פי שנחשבים שהם קיימים באזורים מסוימים, איש אינו יודע בוודאות בשל היעדר סקר פורמלי ראוי. עם זאת הם צוינו ב -15 כיסי יער קטנים בין שתי המדינות, בדרך כלל בטווח גובה בינוני (בין 400 מטר ל -1,000 מטר מעל פני הים). הסאולה נמצא לרוב ביערות צפופים וירוקי-עד, לחים ובעלי מקור טוב של מים זורמים. תושבים מקומיים טוענים כי הסאולה מבלה את חודשי הקיץ במעלה המדרונות האלפיניים, ומסתובב במהלך החורף כאשר מקורות המים הגבוהים יותר מתייבשים ולכן יש גם פחות לאכול.

התנהגות ואורח חיים של סאולה

נחשב לסאולה חיה יומית שמשמעותה שהם הפעילים ביותר בשעות אור היום, ואולי נח מחוץ לטווח הראייה כדי להגן על עצמם מפני טורפים בחסות הלילה. הם חושבים שהם מנהלים אורח חיים בודד בדרך כלל, אם כי דיווחים על קבוצות קטנות של סאולה אינם ידועים. אלה מכילים לרוב שניים או שלושה אנשים, אך טענות של תושבי הכפר מצביעות על כך שהם יכולים להתכנס בעדרים של עד שבעה חברים. נחשב לסעולה הגברית טריטוריאלית מאוד ולשוטט בטווח גדול בהרבה מזו של עמיתיהן, אך כולם מאמינים כי הם מסמנים את שטחם באמצעות נוזל דביק ומסריח המופרש מבלוטות העיניים הגדולות שלהם. הם מאמינים שהם מהגרים אלפיניים באזורים מסוימים, בעקבות אספקת המים במעלה ובמורד המדרונות.



שכפול ומחזורי חיים של סאולה

נראה כי עונת הרבייה של סאולה חופפת לתחילת עונת הגשמים בסביבות פברואר עד מרץ בווייטנאם ובין אפריל ליוני בלאוס השכנה. גברים נחשבים למצוא נקבה שלעתים קרובות מאכלסת חלק קטן מטווח הזכר. לאחר ההזדווגות, חושבים שנקבות יולדות עגל בודד (ממש באותו אופן כמו מינים אחרים של שור) לאחר תקופת הריון שנחשבת שנמשכת בין 7 ל -8 חודשים. לנקבות יש ארבע פטמות בצד התחתון מהן הצעירים יכולים לינוק חלב, אך מעט מאוד ידוע עדיין על הרבייה או על מחזור החיים הכללי של סאולה החמקמק. הם חושבים שהם חיים בין 8 ל -11 שנים בטבע.

סאולה דיאט וטרף

כמו כל שאר מיני האנטילופות ואכן הבקר, הסאולה היא חיה אוכלי עשב השורדת בתזונה המורכבת אך ורק מצמחים וחומר צמחי. אף על פי שמעט מאוד רשומות קיימות בסאולה בסביבתן הטבעית, הם נחשבים ניזונים בעיקר מעלים של תאנה ועצים אחרים ושיחים, הגדלים לאורך גדות הנהר הלחות. נחשב לסאולה גם להאכיל מפירות, זרעים וגרגרי יער מצמחים אלה, יחד עם ללעוס על עשבים וצמחי תבלין הגדלים על הקרקע, ולא מעליה. ידוע כי הם גולשים בבעלי חיים שמנשנשים מצמח לצמח ברחבי בית הגידול שלהם, וכמעט תמיד נמצאים בסמוך למקור של מים זורמים ורעננים כמו נהר קטן או איטי הרים.

טורפים ואיומים של סאולה

למרות שעדיין מעט מאוד ידוע על סאולה הנדירה שחיה עמוק בג'ונגלים, הם נחשבים לנטרפים בעיקר על ידי בעלי חיים גדולים יותר, כולל טיגריסים ותנינים שהם חולקים איתם. האיום הגדול ביותר על סאולה, לעומת זאת, הוא צידם אחר קרניהם המהוות גביע מוערך בקרב המקומיים. לא זו בלבד, אלא שהם נתפסים בדרך כלל במלכודות המיועדות לבעלי חיים אחרים ונפגעו קשות מאובדן בתי גידול הן באמצעות כריתת יערות והן בגידול יישובים אנושיים בשפלה הפורייה סביב בסיס ההרים, שם היו נהוגים פעם אחת. שוטט.



עובדות ותכונות מעניינות של סאולה

הסאולה הוא אחד היונקים הגדולים שהתגלו לאחרונה, מכיוון שהיה ידוע לראשונה במדע לאחרונה במאי 1992. במהלך סקר משותף שנערך על ידי משרד היערות בווייטנאם ו- WWF, נצפו בקרניו הייחודיות של הסאולה. בבתים של ציידים מקומיים, מה שהוביל לחקירה על החיה והאזורים בהם היא חיה. כמעט כל המידע שקיים בסאולה, מגיע למעשה מ -13 אנשים שהוחזקו בשבי (6 בווייטנאם ו -7 בלאוס) לאחר גילוים ומדיווחים של תושבי הכפר המקומיים. למרבה הצער, עם זאת, כל פרט לשאלות אלה מלבד שניים מתו במהלך לימודם ואין שום סאולה שנמצא בשבי בשום מקום בעולם מכיוון שנראה שהם לא שורדים היטב בתנאים מחוץ לאלה שהם התאקלמו באופן טבעי והתפתחו אליהם. .

יחסי סאולה עם בני אדם

פעם חשבו שהסאולה מאכלס בעיקר יערות שפלה יותר לעבר בסיס ההרים. עם זאת, עם התיישבות אנושית הולכת וגדלה, הם נדחקו מעלה במעלה המדרונות וכעת אינם מסוגלים להיכנס לרוב מיערותיהם ההיסטוריים מכיוון שהם פשוט אינם קיימים עוד. לאחר שנצוד במיוחד כמין על ידי בני האדם בעבר, כיום ציידים הם עדיין בין האיומים הגדולים ביותר של סאולה. כמין מוגן, לא ניתן לצוד אותם, אך לעיתים קרובות הם נלכדים במלכודות ומלכודות המוצבות ביערות בהם הם קיימים, בעיקר בכדי לתפוס חזיר בר וצבי. למרות זאת, עבודות נרחבות נעשות בחלק גדול מהטווח הטבעי שלהן כדי להבטיח שהן קיימות באופן שכיח יותר באזורים של יער מוגן שאינם נמצאים בסיכון כה רב מציד וציד.

מצב השימור והחיים של Saola

כיום, הסאולה רשום על ידי ה- IUCN כחיה הנמצאת בסכנת הכחדה קריטית בסביבתה הטבעית. למרות העובדה כי לא נערך סקר רשמי, ה- IUCN מעריך כי אוכלוסיות יכולות היו להיות נמוכות מ -250 כאשר סאולה נרשמה לראשונה בקיץ 1992, מספר שנחשב לירידה משמעותית מאז עקב הגידול צמיחה של יישובים אנושיים. WWF טוענים כי הנדירות, הייחודיות והייחודיות של הסאולה, הופכים אותה לאחד העדיפויות הגדולות ביותר לשימור באזור הודו-סין כיום. שמורה קטנה באורך של 61 מייל רבוע הוקמה זה עתה במחוז קוואנג נאם במרכז וייטנאם, במיוחד כדי לנסות ולהגן על האוכלוסיות המתמעטות של סאולה כיום.

Saola Infected Species Mined
הסאולה הוא אחד המינים המאוימים ביותר על כדור הארץ
צפו בכל 71 בעלי חיים שמתחילים עם S

How to say סאולה in ...
דַנִיסאולה
גֶרמָנִיָתVietnamesisches Waldrind
אנגליתסאולה
ספרדיתPseudoryx nghetinhensis
פִינִיתסאולה
צָרְפָתִיתסאולה
עִברִיתסאולה
הוּנגָרִיאנטילופה מווייטנאם
אִיטַלְקִיתPseudoryx nghetinhensis
יַפָּנִיתסאורה
אנגליתסאולה
פולניסאולה
פורטוגזיתPseudoryx nghetinhensis
שוודיתוייטנאנטילופ
וייטנאמיתסאו לה
סִינִיתאנטילופה דרום-מרכזית
מקורות
  1. דייוויד ברני, דורלינג קינדרסלי (2011) חיה, המדריך החזותי המובהק לחיות הבר בעולם
  2. טום ג'קסון, ספרים לורנץ (2007) האנציקלופדיה העולמית של בעלי חיים
  3. דייוויד ברני, קינגפיש (2011) האנציקלופדיה של בעלי החיים קינגפיש
  4. ריצ'רד מקאי, הוצאת אוניברסיטת קליפורניה (2009) אטלס המינים בסכנת הכחדה
  5. דייוויד ברני, דורלינג קינדרסלי (2008) אנציקלופדיה מאוירת של בעלי חיים
  6. דורלינג קינדרסלי (2006) אנציקלופדיה של בעלי חיים דורלינג קינדרסלי
  7. דייויד וו. מקדונלד, הוצאת אוניברסיטת אוקספורד (2010) האנציקלופדיה של היונקים
  8. מידע על Saola, זמין כאן: http://www.ultimateungulate.com/artiodactyla/Pseudoryx_nghetinhensisFull.html
  9. שימור סאולה, זמין כאן: http://wwf.panda.org/about_our_earth/species/profiles/mammals/saola/
  10. עובדות סאולה, זמינות כאן: http://www.edgeofexistence.org/mammals/species_info.php?id=1404

מאמרים מעניינים