טַוָס

סיווג מדעי טווס

מַלְכוּת
בעלי חיים
מַעֲרָכָה
Chordata
מעמד
ציפורים
להזמין
גליפורמים
מִשׁפָּחָה
Phasianidae
סוּג
טורקיה
שם מדעי
פאבו כריסטאטוס

מצב שימור טווס:

הדאגה האחרונה

מיקום טווס:

אַפְרִיקָה
אַסְיָה

עובדות טווס

טרף ראשי
דגנים, זרעים, חרקים
תכונה מובחנת
נוצות זנב ארוכות וזנב צבעוני של זכרים
מוּטַת כְּנָפַים
120 ס'מ - 300 ס'מ (47 אינץ '- 118 ס'מ)
בית גידול
אזורי מדבר וסוואנה
חיות טרף
כלבים, דביבון, נמר, חתולי בר
דִיאֵטָה
אוכלי כל
סגנון חיים
  • בּוֹדֵד
אוכל מועדף
דגנים
סוּג
ציפור
גודל מצמד ממוצע
6
סִיסמָה
הנפוץ ביותר ביבשת הודו!

מאפיינים פיזיים של טווס

צֶבַע
  • חום
  • אפור
  • כָּחוֹל
  • ירוק
סוג עור
נוצות
מהירות עליונה
10 קמ'ש
אורך חיים, משך חיים
12 - 20 שנה
מִשׁקָל
2.7 ק'ג - 6 ק'ג (6 ק'ג - 13.2 ק'ג)
אורך
86 ס'מ - 107 ס'מ (34 ס'מ - 42 ס'מ)

הטווס (המכונה גם טווס) הוא ציפור בינונית הקרובה ביותר לפסיון. שלא כמו בן דודו של פסיון נפוץ המאכלס אזורים בחצי הכדור הצפוני, הטווס נמצא באקלים חם יותר בחצי הכדור הדרומי, כאשר הטווס נמצא לרוב בהודו.



ישנם שלושה סוגים עיקריים של טווס, טווס קונגו האפריקאי, הטווס ההודי והטווס הירוק שכולם נחשבים שמקורם באסיה אך נמצאים כיום באפריקה ובחלקים מאוסטרליה. כל שלושת המינים השונים של הטווס ידועים בזכות הטווסים הזכריים המורכבים שלהם והטווסים הנקבים והמשעממים (בהשוואה לזכרים).



הטווס הזכר ידוע בעיקר בזכות נוצות זנב עצומות שמנפות מאחורי הטווס ואורכן יכול להיות כמעט שני מטרים. התצוגה הצבעונית הזו של הטווס נחשבת כמשמשת למטרות הזדווגות והגנה. הטווס הזכר מושך נקבה להזדווג עימה על ידי הפגנת מערך הנוצות המורכבות שלו, וכאשר הטווס הזכר מרגיש מאוים, הוא יניף את זנבו בכדי לגרום לעצמו להראות גדול יותר ולכן ינסה להפחיד טורפים מתקרבים.

הטווס הוא ציפור אוכלי כל וניזון מחרקים, צמחים, זרעים וראשי פרחים. ידוע גם כי טווסים מכרסמים יונקים וזוחלים קטנים על מנת להשלים את תזונתם, מה שמבטיח שהם מקבלים את החומרים המזינים הנכונים. לטווסים יש מספר טורפים טבעיים בטבע הכוללים כלבי בר וחתולים, יונקים בינוניים כמו דביבונים ואפילו נמרים נודעו כצוד טווסים.



טווסים בדרך כלל מגיעים לגיל 20 בערך, אם כי ידוע כי חלק מאנשי הטווס מגיעים לגילאים מבוגרים יותר, במיוחד לאותם טווסים שנמצאים בשבי. באופן כללי, אוכלוסיות הטווסים אינן מאוימות מאוד, אם כי הטווס הירוק, רשום כפגיע להכחדה בעיקר בגלל ציד ואובדן בתי גידול.

טווסים זכרים מכונים טווסים וטווסי נקבה מכונים טווחים (באופן דומה לתרנגולות ופסיונים). הזכר הוא טווס הוא בדרך כלל בערך כפול מגודל הנקבה, ואף גדול יותר כאשר הטווס הזכר מציג את נוצותיו (נוצות). כאשר לטווס הזכר לא מוצגות נוצות הזנב הצבעוניות והמתוחכמות מאוד, הן נגררות מאחוריו. זה מכונה זנב או רכבת.

במהלך עונת ההזדווגות, הטווס הזכר עשוי להזדווג עם עד שש נקבות שונות. נקבת הפאהן מטילה בין 4 ל -8 ביצים בצבע חום. נקבת הטווחה דוגרת את ביציה בישיבה עליהן, וגוזלי הטווס בוקעים לאחר תקופת דגירה של כחודש. נקבת הטווס, מטפלת ומגדלת את גוזלי הטווס בכוחות עצמה ללא כל עזרה מהטווס הזכר.



טווסים נמצאים לרוב במדבריות ובאזורי סוואנה יבשים. טווסים נמצאים גם ביערות ובעלווה צפופה במיוחד בעונת הרבייה כאשר הטווסים מנסים לדגור את ביציהם ולגדל את גוזליהם מבלי שטורפים לא רצויים יבחינו בהם.

הצג את כל 38 בעלי חיים שמתחילים ב- P

מקורות
  1. דייוויד ברני, דורלינג קינדרסלי (2011) חיה, המדריך החזותי המובהק לחיות הבר בעולם
  2. טום ג'קסון, ספרים לורנץ (2007) האנציקלופדיה העולמית של בעלי חיים
  3. דייוויד ברני, קינגפיש (2011) האנציקלופדיה של בעלי החיים קינגפיש
  4. ריצ'רד מקאי, הוצאת אוניברסיטת קליפורניה (2009) אטלס המינים בסכנת הכחדה
  5. דייוויד ברני, דורלינג קינדרסלי (2008) אנציקלופדיה מאוירת של בעלי חיים
  6. דורלינג קינדרסלי (2006) אנציקלופדיה של בעלי חיים דורלינג קינדרסלי
  7. כריסטופר פרינס, הוצאת אוניברסיטת אוקספורד (2009) האנציקלופדיה של ציפורים

מאמרים מעניינים