פינגווין מגלני

סיווג מדעי של פינגווין מגלני

מַלְכוּת
בעלי חיים
מַעֲרָכָה
Chordata
מעמד
ציפורים
להזמין
Sphenisciformes
מִשׁפָּחָה
ספניסקידים
סוּג
ספניסקוס
שם מדעי
ספניסקוס מגלניקוס

מעמד לשימור פינגווין מגלני:

קרוב לאיום

מיקום פינגווין מגלני:

אוקיינוס
דרום אמריקה

עובדות פינגווין מגלניות

טרף ראשי
דיונון, דיונון, סרדינים
תכונה מובחנת
מקור שחור וכנפיים קטנות
בית גידול
איי אנטארקטיקה
חיות טרף
אריה ים, חותם נמר, רוצח לוויתן
דִיאֵטָה
טורף
גודל המלטה ממוצע
2
סגנון חיים
  • עֵדֶר
אוכל מועדף
דְיוֹנוֹן
סוּג
ציפור
סִיסמָה
מאוימים על ידי נזילות שמן!

מאפיינים פיזיים של פינגווין מגלני

צֶבַע
  • חום
  • אפור
  • שָׁחוֹר
  • לבן
סוג עור
נוצות
מהירות עליונה
22 קמ'ש
אורך חיים, משך חיים
15 - 20 שנה
מִשׁקָל
2.7 ק'ג - 6.5 ק'ג (5.9 ק'ג - 14 ק'ג)
אורך
61 ס'מ - 76 ס'מ (24 אינץ '- 30 אינץ')

'פינגווינים מגלניים הם שחיינים מהירים שמגיעים למהירות של 15 קמ'ש ומעלה.'



פינגווינים מגלניים חיים על חופים בדרום אמריקה. הם טורפים שאוכלים דגים וכמה סרטנים. פינגווינים אלה מקננים במחילות ואף מתחת לשיחים. הם בעלי חיים חברתיים מאוד החיים בקבוצות הכוללות עד 400,000 פינגווינים! אורך חייהם של ציפורים אלה הוא 25 עד 30 שנה.



5 עובדות פינגווין מגלניות מדהימות!

  • ציפורים אלה יכולות להשיל נוצות כדי להתקרר אם הן מתחממות מדי
  • פינגווין נקבה יכול למצוא את בן זוגה על ידי האזנה לשיחה ספציפית
  • לציפורים אלו יש בלוטות מיוחדות המאפשרות להדוף את המלח שהם סופגים ממי האוקיאנוס
  • אוכלוסיית הפינגווינים הללו הולכת ופוחתת

שם מדעי של פינגווין מגלני

ה שם מדעי של הפינגווין המגלני הוא Spheniscus magellanicus. מגלניקוס מתייחס לחוקר פרדיננד מגלן. הוא שם לב לפינגווינים האלה כשהוא מפליג ליד דרום אמריקה בשנת 1520. הוא שייך למשפחת Spheniscidae ונמצא בכיתה Aves.

מראה והתנהגות של פינגווין מגלני

לפינגווינים מגלניים נוצות שחורות על גבם, ראשם וכנפיהם. יש להם נוצות לבנות בצד התחתון ושני פסים שחורים בחלק העליון של החזה. זה שונה מקרובם הקרוב הנמצא בסכנת הכחדה פינגווין אפריקאי שיש רק פס שחור אחד על החזה. לפינגווינים מגלניים יש גם טבעת של לבן העובר מהסנטר ועד מעל העיניים.



טווח הגובה של ציפורים אלה נע בין 24 ל -30 אינץ '. הם שוקלים בין 5 ל -14 קילו. גברים הם בדרך כלל גדולים מנקבות. כדוגמה, פינגווין מגלני שגובהו 30 סנטימטרים שווה בגובהו 2 פינות באולינג שנערמו כדי ליצור מגדל. פינגווין במשקל 10 קילו שווה במשקלו לגודל ממוצע חתול בית . פינגווינים מגלניים הם החבר הגדול ביותר בסוג ספניסקוס.

הסנפירים של פינגווין מגלני כמו גם נוצותיו החלקלקות מסייעים לו לשחות במים במהירות גבוהה. המהיר ביותר שהפינגווין הזה יכול לנסוע הוא 15 קמ'ש. רמת מהירות זו מסייעת להם ללכוד טרף כולל דגים וכמה סרטנים.

הפינגווינים הללו סופחים הרבה מים מלוחים כשהם שוחים דרך האוקיאנוס. יש להם בלוטות מיוחדות הממוקמות ליד עיניהם ומשחררות מלח, כך שאין להן יותר מדי בגופן.



כשפינגווין מגלני מתחמם, הוא משיל חלק מנוצותיו כדי לקרר את טמפרטורת גופו. ידוע גם שהוא מחזיק את כנפיו בצדדיו כדי להגביר את זרימת האוויר. לפעמים הפינגווין הזה יתנשם כדי להתקרר בדיוק כמו שכלב עושה!

אם בני אדם מתקרבים לקבוצת פינגווינים מגלניים, ציפורים אלה מחפשות במהירות מחסה במחילותיהן. בנוסף, העובדה שקבוצת פינגווינים יכולה להגיע לכדי 400,000 מעניקה לציפורים אלה הגנה מפני טורפים. בטיחות במספרים!

צבעים של פינגווין מגלני עוזרים להגן עליו מפני טורפים תוך שמירה על הסתרתם מפני טרף. החלק התחתון הלבן של הפינגווין שומר אותם מוסתרים מדגים ומטרפים אחרים שאינם יכולים לראות אותם כנגד האור שמסתנן פנימה מלמעלה. בנוסף, הנוצות השחורות על גבן מונעות מהן כמה טורפים כשהן משתלבות עם המים האפלים של האוקיאנוס. שילוב צבעים זה נקרא נגד גוון.

ציפור זו היא בהחלט חיה חברתית שחיה עם מאות אלפי פינגווינים אחרים. קבוצת פינגווינים ידועה כמושבה. אף על פי שציפורים אלה מתרחקות מבני אדם כאשר הן מתקרבות, הן תוקפניות כלפי פינגווינים אחרים. למעשה, הם ידועים כאחד הפינגווינים האגרסיביים מבין המינים הרבים.

כשמתחילה עונת הרבייה, פינגווינים זכרים שזה עתה הגיעו לבגרות מינית, נלחמים עם גברים אחרים הגורמים לפציעה רבה. נושך, כנף מתנפנפת ושיחות קולניות הם כל חלק בתחרות זו. נקבות פינגווינות מגלניות נלחמות זו בזו גם על גברים.

זוג פינגווינים מגלניים
זוג פינגווינים מגלניים

בית גידול פינגווין מגלני

הפינגווין הזה חי בקצה דרום אמריקה. באופן ספציפי, על חופי צ'ילה וארגנטינה כמו גם על איי פוקלנד. פינגווינים אלה חיים באקלים יבש וממוזג.

פינגווינים מגלניים מבלים את רוב הזמן במי האוקיאנוס של דרום אמריקה. בדרך כלל הם נשארים במרחק של כ -150 מטר מהחוף. במהלך עונת הרבייה, בית הגידול שלהם הופך לחופי העשב של דרום אמריקה. הם חיים במחילות או מקננים תחת שיחים.

בחורף נודדים פינגווינים מגלניים צפונה לאורך חוף דרום אמריקה. הם עשויים להגיע עד פרו או ברזיל.

דיאטת פינגווין מגלנית

מה אוכלים פינגווינים מגלניים? העופות האלה הם טורפים שאוכלים קריל, דְיוֹנוֹן , קלמארי, אנשובי וסרדינים.

אחת העובדות המעניינות ביותר על הפינגווינים הללו היא שהם צוללים בין 100 ל 200 מטר לאוקיינוס ​​כדי לחפש מזון. זיוף קבוצתי הוא נוהג נפוץ של פינגווינים מגלניים. זה כאשר קבוצה גדולה מהם צוללת לטרף ומסוגלת ללכוד יותר דגים מאשר סולו אחד של ציד פינגווינים בלבד.

טורפים ואיומי פינגווין מגלניים

כלבי ים מנומרים , לווייתנים רוצחים וגדול כלבי פרווה כולם טורפים של פינגווינים מגלניים בוגרים. הם נלכדים על ידי טורפים אלה בזמן ששוחים באוקיאנוס.

לגוזלים וביצים של פינגווינים מגלניים יש כמה טורפים. הם נאכלים על ידי שחפים, חולדות , שועלים , ולפעמים חתולי בר בעודם בחוף.

כמה איומים אחרים על הפינגווינים הללו כוללים אובדן מקור המזון שלהם. דייגים מסחריים לוכדים הרבה מאותם דגים שאוכלים הפינגווינים הללו. התחרות בתעשיית הדיג המסחרית על מזון סיכנה את עתידם של סוגים רבים של פינגווינים. זיהום מים כמו נזילות נפט מהווה איום סביבתי על פינגווינים מגלניים. שיטפון בחופים אלה מסכן גם אפרוחי פינגווין וביצים.

מעמד השימור הרשמי של פינגווינים אלה הוא קרוב לאיום עם אוכלוסייה הולכת ופוחתת.

רבייה של פינגווינים מגלניים, תינוקות ואורך חיים

הפינגווינים האלה הם מונוגמיים. הם חוזרים לאותו בן זוג בכל עונת רבייה החל מספטמבר. איך נקבה יכולה למצוא זכר מסוים במושבה של מאות אלפי פינגווינים? אחרי הכל, הפינגווינים האלה מאוד רועשים. הם משמיעים נשמע כמו חמור. עם זאת, פינגווין נקבה מסוגל לזהות את בן זוגה באמצעות קריאתו הייחודית. ציפור זו מטילה את ביציה באוקטובר.

באמצעות מחילה למקלט מטילה פינגווין נקבה 2 ביצים. לביציות תקופת דגירה של 40 יום. במהלך אותה תקופה, הזכר והנקבה חולקים את משימת הטיפול בביצים. כשאחד משגיח על הביצים, הציפור השנייה נמצאת באוקיינוס ​​וצוד אחר אוכל.

נקראים הפינגווינים התינוקות אפרוחים . הם נולדים במשקל של כמה אונקיות ואורכם כ -3 ס'מ. אפרוחים אלה תלויים בהוריהם לכל דבר. הן מכוסות בנוצות פלומות כחולות אפרפרות ולא מתחילות לגדל נוצות אטומות למים עד גיל כמעט חודש. אז, מאורה משמשת כמקלט חם והגנה לגוזלי פינגווינים עם שכבת נוצות קלה.

אפרוחי פינגווין אוכלים את הטרף שהביאו להם הוריהם. אחד ההורים אוכל את הטרף, ואז מביא אותו מחדש לפה של אפרוח כדי שהתינוק יוכל לעכל אותו. ככל שגוזל מתבגר, הוא מסוגל לאכול חתיכות קטנות של דגים קרועים וטרפים אחרים.

גוזלי פינגווין עוזבים את הקן כשהם נמלטים. פדיון הוא כאשר אפרוח מגדל אוסף מלא של נוצות שיהיה לו כמבוגר. גוזלי פינגווין בדרך כלל עוזבים את הקן בגיל 4 חודשים לערך.

אורך חייו של פינגווין מגלני הוא 25 עד 30 שנה. השיא של הפינגווין המגלני הוותיק ביותר הוא בן 36.

אוכלוסיית פינגווינים מגלנית

על פי הרשימה האדומה של מינים מאוימים ב- IUCN האוכלוסייה המשוערת של פינגווינים מגלניים היא 1.1 עד 1.6 מיליון זוגות.

• 900,000 על חופי ארגנטינה
• 100,000 באיי פוקלנד
• בין 144,000 ל -500,000 זוגות בצ'ילה

מצב השימור של פינגווינים מגלניים קרוב לאיום ואוכלוסייתם הולכת ופוחתת.

פינגווינים מגלניים בגן החיות

הצג את כל 40 בעלי חיים שמתחילים ב- M.

מאמרים מעניינים