פינגווין קטן

סיווג מדעי פינגווין קטן

מַלְכוּת
בעלי חיים
מַעֲרָכָה
Chordata
מעמד
ציפורים
להזמין
Sphenisciformes
מִשׁפָּחָה
ספנייסידים
סוּג
אודיפטולה
שם מדעי
אודיפטולה מינור

מעמד לשימור הפינגווין הקטן:

הדאגה האחרונה

מיקום פינגווין קטן:

אוקיינוס
אוקיאניה

עובדות פינגווין קטנות

טרף ראשי
קריל, דגים, שרימפס
תכונה מובחנת
גודל גוף קטן עם נוצות כחולות / אפורות
בית גידול
איי אנטארקטיקה סלעיים
חיות טרף
חותם נמר, רוצח לוויתן, כרישים
דִיאֵטָה
טורף
גודל המלטה ממוצע
2
סגנון חיים
  • מוֹשָׁבָה
אוכל מועדף
קריל
סוּג
ציפור
סִיסמָה
המין הקטן ביותר של הפינגווין!

מאפיינים פיזיים של פינגווין קטן

צֶבַע
  • אפור
  • כָּחוֹל
  • שָׁחוֹר
  • לבן
סוג עור
נוצות
אורך חיים, משך חיים
10 - 20 שנים
מִשׁקָל
1 ק'ג - 3 ק'ג (2.2 ק'ג - 6.6 ק'ג)
גוֹבַה
35 ס'מ - 50 ס'מ (14 אינץ '- 20 אינץ')

'מיני הפינגווינים הקטנים ביותר'

צ'יפס קטן של ספנייסידים משפחה, פינגווינים קטנים הם ילידי אוֹסטְרַלִיָה ו ניו זילנד . בולטות בכדור הפינגווין, הן נושאות נוצות כחולות בהירות ולעתים עוברות 'פינגוויני פיות'. פינגווינים קטנים זוללים ומשתוללים במי האוקיאנוס 80 אחוז מהמקרים ויכולים להטיל יותר מצמד ביצים אחד בעונת רבייה.



למרות שחיות אלה אינן בסכנת הכחדה על ידי הרשימה האדומה של IUCN סטנדרטים, מספרם צונח וחוקרים מצלצלים בפעמוני אזעקה. למרבה המזל, שימור המאמצים בעיצומם, ותומכיהם של הציפורים חסרות המעוף פעלו בהצלחה לחוקי הגנה קטנים על פינגווינים.



תשעה עובדות פינגווין קטנות מרתקות

  • יוהן ריינהולד פורסטר תיאר לראשונה את החיות הללו בשנת 1871.
  • הפינגווינים הקטנים סביב חוף סאמרלנד באי פיליפ עושים מצעדים ליליים, ותיירים מגיעים לצפות.
  • אוניברסיטת טזמניה מקדיש משאבים ניכרים לפרויקטים מעטים של עובדות פינגווין.
  • ציידים העריכו פינגוויני פיות בזכות עורותיהם ונוצותיהם בשנות ה 1800 ובתחילת המאה העשרים.
  • בימים של שייטים ישנים, נטרפים באנטיפודים אכלו את החיות האלה כדי לשרוד.
  • ביציות של בעלי חיים אלה נחשבו בעבר למעדן, במיוחד בקרב האוסטרלים האבוריג'ינים.
  • קמע הפינגווין של לינוקס קיבל השראה מפינגווין קטן שניקר את יוצר מערכת ההפעלה במהלך חופשה באוסטרליה.
  • מדענים מאמינים שכמה אוכלוסיות של פינגווינים מהפיות עשויות לחלוק מדי פעם מושבות קינון עם עופות ים, כמו פריונים ושאר גזעי הזנב.
  • פעם דייגים השתמשו בפינגוויני פיות כדי לתפוס סלע דרומי לובסטרים .

שם מדעי פינגווין קטן וכינוסים אחרים

השם המדעי של בעלי חיים אלה הואאדיפטולה מינור.האודיפטולה נובעת מיוונית ופירושה 'צוללן קטן טוב'. קטין מתייחס לקומה הקטנה של החיה.

יש אנשים באוסטרליה שמכנים אותם 'פינגוויני פיות', ואילו קיווי רבים משתמשים ב'פינגווינים כחולים קטנים '. המילה המאורית המקורית לפינגווין קטן היא 'קורורה'.



תת-מין פינגווין קטן

ביולוגים ימיים מתנגשים סביב טקסונומיית פינגווינים קטנה. יש מדענים שמאמינים כי פינגווינים עם סנפיר לבן הם תת-מינים של בעלי חיים אלה, אחרים חושבים שמדובר במין אחר לגמרי, וקבוצה שלישית מתעקשת שהם פינגווינים קטנים מורפיים בצבע.

שאלות דומות משתרכות על המזרח פינגווין רוקופר.

הופעה והתנהגות של פינגווין קטן

מראה פינגווין קטן

כפי שאולי ניחשתם, בהשוואה לאחרים ספנייסידים מינים, בעלי החיים האלה הם זעירים. המדידות המדויקות משתנות לפי תת-מינים ואוכלוסייה, אך באופן כללי, גובהן הממוצע הוא 13 אינץ ', והם שוקלים כ -3.3 פאונד - זהה לטוסטר של שתי פרוסות.



נוצות פינגווין קטנות הן כחול גרגרי תוסס. נוצות אפורים של צפחה מכסים את אוזניהם, וחלקן התחתון לבן. מקורם מגיע בדרך כלל בין שלושה לארבעה סנטימטרים, וכפות רגליהם עם סוליות שחור.

כיצד ניתן להבחין בין נקבות לזכרים הנראים לעין? שימו לב לגודל המקור: לנקבות יש רזות יותר.

כמו שקורה עם כל המינים במשפחה, בעלי חיים אלה הם עופות חסרי מעוף - וה'כנפיים 'שלהם מתפקדות כסנפירים.

התנהגות פינגווין קטנה

כמו בני אנוש , בעלי החיים האלה הם יומיים, כלומר הם הפעילים ביותר במהלך היום. הם עולים עם השמש ומיד יוצאים ליום שחייה וזליית מזון. עם רדת החשכה הם חוזרים הביתה כדי להאכיל את הגוזלים ולישון.

פינגווינים קטנים הם חיות שיתופיות שמטפחות זו בזו. באופן ספציפי, הם מסירים טפילים אחד מהמקומות שקשה להגיע אליהם. כמארחים וגם כטורפים של יצורים זעירים אלה, בעלי חיים אלה ממלאים תפקיד חיוני במערכות האקולוגיות שלהם.

אם כבר מדברים על טיפוח, הם מבלים הרבה זמן בהכנת נוצותיהם בשמנים המיוצרים בבלוטה מעל זנבותיהם. התהליך מסייע בשמירה על עמידות בפני נוצותיהם. בנוסף, אחת לשנה, מושבות מנחות את עצמן במשך כ- 17 ימי הליכה. בתקופה זו נוצותיהם הישנות נושרות, וצצות חדשות צצות. הנשירה השנתית היא חלק קריטי בפיזיולוגיית האיטום שלהם.

לפינגווינים קטנים יש גם בלוטות מעל העיניים המסננות מלח מהים.

כשעולים לחוף הם עובדים בקבוצות. כאסטרטגיה הגנתית, הם עוברים מהמים לנחיתה בדרגות - כמו צבא - ומתקשרים עם צווחות וטרילים.

כפי ששמם המדעי מרמז, בעלי חיים אלה הם צוללני ים ושחיינים המבלים 80 אחוז מזמנם בעשייה של שניהם. בממוצע הם שוחים שניים עד ארבעה ק'מ לשעה, אך החוקרים שעון אנשים שמהרים במהירות 6.4 ק'מ לשעה. בצלילה, הם יכולים להגיע לקרקעית הים, והצניחה הממוצעת נמשכת 21 שניות. עד כה צלילת הפינגווינים הקטנה ביותר שנרשמה הייתה 90 שניות.

לא רק בעלי חיים אלה הם צוללנים ושחיינים גדולים, אלא הם גם מטיילים מרשימים שיכולים לנדוד למקומות רחוקים. בשנת 1984, החוקרים עקבו אחר אחד מגאבו לנמל ויקטוריה - מרחק של 7,628 קילומטרים!

פינגווין כחול קטן על הסלע
פינגווין כחול קטן על הסלע

בית גידול פינגווין קטן

פינגווינים קטנים חיים בעיקר בדרום אוסטרליה החופית בניו זילנד. אנשים טענו שהם רואים את המין צ'ילה ו דרום אפריקה , אך מומחים חלוקים בנושא. יש הסבורים כי העדים זיהו שגויה של חיה אחרת; אחרים חושבים שהם אוכלוסיות נודדות שהוצגו על ידי בני אדם. הדיון נמשך.

כשהם לא במים, פינגוויני פיות חיים במחילות החוף. הם תמיד נמצאים באזורים חוליים וסלעיים, והם משתמשים היטב במערות, סדקי סלעים, בולי עץ ואפילו מבנים מעשה ידי אדם כדי לבנות את בתיהם.

חלק ממושבות הרבייה מנוהלות על ידי קבוצות שימור ופועלות כיעדי תיירות. אם אתה הולך, עם זאת, שמור את המצלמה שלך! המבקרים לא יכולים לצלם תמונות או קטעי וידאו של הפינגווינים הקטנים כי זה מהמם את החיות ואף יכול לעוור אותם.

דיאטת פינגווין קטנה

בעלי חיים אלה סועדים על מזנון של דגים קטנים, כולל:

מכיוון שהפינגווינים הקטנים הם קטנים, הם בדרך כלל צדים טרף צעיר וקטן יותר.

טורפים ואיומים של פינגווין קטן

כמין, בעלי חיים אלה אינם נמצאים בסכנת הכחדה. עם זאת, אוכלוסיות בודדות מתמודדות עם מכשולים מאתגרים. בגלל שינויי האקלים, גידול האוכלוסייה האנושית והזיהום, מומחים משמיעים אזעקות מוקדם וקוראים לקהילות לתמוך במאמצי השימור.

טורפים טבעיים של פינגווינים קטנים

הטורפים הטבעיים של בעלי חיים אלה כוללים:

איומים לא טבעיים על פינגווינים קטנים

חתולים , חולדות , ו שועלים אינם טורפי פינגווין טבעיים - וגם אינם אנדמיים לאנטיפודים. אך מאז שהוצגו על ידי בני האדם, שלושת ה'פולשים 'השחיתו אוכלוסיות פינגווינים אזוריות.

אבל יש חדשות טובות! והכל בזכות א עוף חקלאי בשם Swampy Marsh שהציע להשתמש כלבי צאן כדי להגן על מושבות פינגווינים. בהתחלה אנשים התעלמו מהרעיון שלו. אך כאשר רק שישה פינגווינים נותרו ליד ביתו, הכוחות שיימסרו והעסיקו את הגורים של מר מארש להפחיד את השועלים. זה עבד! כיום משתמשים בשיטת הרועים כאשר טורפים שאינם ילידים מהווים איום על מינים ילידים.

בני אדם מהווים גם סכנה עצומה לבעלי החיים הללו. בתור התחלה האוכלוסייה האנושית מרקיעה שחקים. כדי למסגר את המצב, כמיליארד אנשים כבשו את כדור הארץ בשנת 1800. בשנת 2020, 7.8 מיליארד מאיתנו טיילו על פני כדור הארץ.

הצמיחה שלנו, למרבה הצער, הורסת מאות בתי גידול. אחרי הכל, אנשים תופסים מקום! באוסטרליה, פיתוחי דיור חדשים פוגעים בחיות הבר, ושריקת הסקידו וסירות הכוח גורמת אוכלוסיות פינגווינים מבתיהן ההיסטוריים. פגיעות ברכב, תפיסת לוואי, זיהום פלסטיק ושריפות ניהול קרקעות מהוות גם בעיות גדולות עבור הפינגווינים הקטנים.

רבייה קטנה של פינגווין, תינוקות ואורך חיים

שִׁעתוּק

עונת הרבייה תלויה בעיקר במיקום ובטמפרטורות האוקיאנוס. באופן כללי, גברים מתחילים לבנות ולשפץ מאורות מתישהו בין מאי לספטמבר לעונת ההזדווגות. מטרתם ליצור את הקן הטוב ביותר כדי למשוך את הנקבות המובילות.

פרט לנסיבות נדירות, השותפים נותרים מונוגמיים לעונת הרבייה. כדי להזדווג, זוגות בדרך כלל מבודדים את עצמם או יוצרים מחוץ למושבה קטנה מהקבוצה הגדולה.

המצמד הסטנדרטי מורכב מאחת עד ארבע ביצים שהוטלו זה בזה עד ארבעה ימים. בתחילה הם שוקלים כ -12 ק'ג (55 גרם) - זהים לארבע פולי ג'לי - וגדלים במהלך תקופת דגירה של 36 יום. פינגוויני פיות נקבות מסוגלים להניח יותר מצמד אחד בעונה, אך מעטים עושים זאת.

בעלי חיים אלה חוזרים לאותם כתמי רבייה שנה אחר שנה - משתנים רק מדי פעם.

תינוקות

שני ההורים עוזרים לדגור ולגדול אפרוחים. לאחר שנולדו, אמא ואבא עובדים שעות נוספות בכדי לשמור על החמים והנוחים למשך 18 עד 38 יום. כאשר תינוק מגיע לגיל 7 או 8 שבועות, נוצותיהם צומחות ונמלטות לבד!

גברים מגיעים לבגרות מינית בגיל שלוש, ואילו נשים מתפתחות בגיל שנתיים.

אורך חיים, משך חיים

אורך החיים הממוצע של בעלי חיים אלה בטבע הוא כ -6.5 שנים. אנשים החיים בשבי יכולים להגיע ל -20.

אוכלוסיית הפינגווין הקטנה

מומחים מציבים את האוכלוסייה העולמית של בעלי חיים אלה בין 350,000 ל -600,000. חלק מההערכות מגיעות לגובה של 1,000,000. כתוצאה מכך, האיחוד הבינלאומי לשמירת הטבע רואה בהם חיה של הדאגה האחרונה .

אבל זה לא מספר את כל הסיפור.

המושבות בניו זילנד בירידה מתמדת מאז שנות השישים. אנשי שימור מעריכים כי העיר העירונית עומדת על 70 אחוזים. דרום אוסטרליה ואוכלוסיות טסמניה היבשות נאבקות גם תחת משקל ההתפרצות האנושית.

למרבה המזל, למרות היעדר אזעקת IUCN, הן אוסטרליה והן ניו זילנד הנהיגו חוקים העוסקים בבעיות אפשריות לפני שיהיה מאוחר מדי.

נחשבים פינגווינים מסולסלים לבנים, שלדעת חלק מהמדענים הם מינים קטנים של פינגווינים בסכנת הכחדה בניו זילנד.

פינגווינים קטנים בגני חיות בארה'ב

גני חיות רבים בארה'ב מטפלים בבעלי חיים אלה, כולל:

הרשימה הזו לא ממצה. כדי למצוא גן חיות בקרבתך עם מעטפת פינגווינים קטנה, עבור אל גוגל!

הצג את כל 20 בעלי חיים שמתחילים עם L.

מאמרים מעניינים