קיווי

סיווג מדעי קיווי

מַלְכוּת
בעלי חיים
מַעֲרָכָה
Chordata
מעמד
ציפורים
להזמין
Struthioniformes
מִשׁפָּחָה
אפרתיים
סוּג
אפטריקס
שם מדעי
Apteryx australis

מצב שימור קיווי:

קרוב לאיום

מיקום קיווי:

אוקיאניה

עובדות קיווי

טרף ראשי
תולעים, עכבישים, חרקים, פירות
תכונה מובחנת
גוף עגול ומקור ארוך, חד וישר
מוּטַת כְּנָפַים
40 ס'מ - 60 ס'מ (15.7 אינץ '- 23.6 אינץ')
בית גידול
יערות וחורש צפוף
חיות טרף
שועלים, כלבים, חתולים
דִיאֵטָה
אוכלי כל
סגנון חיים
  • בּוֹדֵד
אוכל מועדף
תוֹלַעִים
סוּג
ציפור
גודל מצמד ממוצע
5
סִיסמָה
נמצא רק ביערות ניו זילנד!

מאפיינים פיזיים של קיווי

צֶבַע
  • חום
  • אפור
  • לבן
סוג עור
נוצות
מהירות עליונה
12 קמ'ש
אורך חיים, משך חיים
8 - 12 שנים
מִשׁקָל
1.3 ק'ג - 3.3 ק'ג (2.6 ק'ג - 7.3 ק'ג)
גוֹבַה
25 ס'מ - 45 ס'מ (9.8in - 17in)

הקיווי הוא ציפור חומה, מטושטשת וחסרת מעוף, ילידת היערות והג'ונגלים של ניו זילנד. בשנים האחרונות הקיווי נמצא בסכנת הכחדה, בעיקר בגלל טורפים שהוכנסו כמו כלבים, חתולים, חולדות, חמוסים וסמורים אשר צדים את הקיווי ואוכלים את ביציו. הקיווי כמעט חסר אונים כנגד האיומים האקזוטיים הללו ויש ארגוני תמיכה רבים בקיווי שמפעילים פרויקטים של שימור כדי לנסות ולהגן על אוכלוסיית הקיווי שנותרה. הגדול ביותר מבין פרויקטים אלה לשימור קיווי מנוהל על ידי בנק ניו זילנד.



ישנם מינים רבים ושונים של קיווי, אך את כולם ניתן למצוא רק ביערות ניו זילנד. הוא האמין כי המגוון המדהים של מדינת האי הזו נובע מהפרידה המוקדמת שלה מאוסטרליה ושאר היבשות, לפני מיליוני שנים, בדרך של שינוי לוח טקטוני.



הקיווי הוא הציפור הלאומית והסמל של ניו זילנד. למעשה, האנשים הילידים בניו זילנד מכונים לעתים קרובות גם קיווי. הקיווי מופיע גם על דגלים וסמלים רבים ברחבי האיים.

משקל ביצי הקיווי בערך קילו אחד שהוא 450 גרם. מקור הקיווי הוא בערך בגודל שליש מגופו של הקיווי. הקיווי משתמש במקורו הארוך כדי לחטט בעלווה על האדמה בחיפוש אחר מזון.



קיווי הם בעלי חיים אוכלי כל ואוכלים מגוון של צמחים ובעלי חיים כאחד. הקיווי בעיקר ציד תולעים, חרקים ועכבישים אך גם אוכל פירות וגרגרים, בדרך כלל כאלה שנפלו לקרקעית היער.

נחשב כי הקיווי קשור ליען והאימו, מה שהופך את הקיווי לחבר הקטן ביותר במשפחת ציפורים זו. כאילו מדובר בבני דודים גדולים יותר, הקיווי אינו מסוגל לעוף בגלל טווח הכנפיים הקטן והמשקל הרב שלו. לכן הקיווי מבלה את חייו בחיפוש אחר קרקעית היער.

למרות שקיווי הם בדרך כלל חיות בודדות, ידוע כי קיווי חי בזוגות במשך חלקים מחייהם. זוגות קיווי אלו מזדווגים זה עם זה בלבד והקיווי הנקבי ידוע כגדול יותר מהקיווי הזכר, כלומר נקבת הקיווי היא בדרך כלל הציפור הדומיננטית.



לפני הצגת בעלי חיים כמו חתולים וכלבים, קיווי הסתובבו במספר רב בניו זילנד מכיוון שלא היו שם טורפים טבעיים מלבד בני אדם. מאז שבני אדם התיישבו שם עם חיות המחמד שלהם, מספרי הקיווי ירדו במהירות. כיום מאמינים כי רק כ- 200 קיווים נותרו בטבע.

קיווי הם ציפורים נודדות מאוד, מה שאומר שידוע שהם מסתובבים הרבה יותר מאשר להישאר במקום אחד. קיווי חופרים מאורות במהלך היום בו הם ישנים בלילה ואז עוברים למקום אחר ובונים מחילה חדשה למחרת. היוצא מן הכלל היחיד לכך הוא כאשר הקיווי מקנן להטיל את ביציו. נקבת הקיווי מטילה חמש ביצים בממוצע במצמד שלוקח כמעט 3 חודשים לבקיעה. הקיווי הזכר הוא זה שדוגר את הביצים במשך רוב הזמן.

הצג את כל 13 בעלי חיים שמתחילים ב- K

מקורות
  1. דייוויד ברני, דורלינג קינדרסלי (2011) חיה, המדריך החזותי המובהק לחיות הבר בעולם
  2. טום ג'קסון, ספרים לורנץ (2007) האנציקלופדיה העולמית של בעלי חיים
  3. דייוויד ברני, קינגפיש (2011) האנציקלופדיה של בעלי החיים קינגפיש
  4. ריצ'רד מקאי, הוצאת אוניברסיטת קליפורניה (2009) אטלס המינים בסכנת הכחדה
  5. דייוויד ברני, דורלינג קינדרסלי (2008) אנציקלופדיה מאוירת של בעלי חיים
  6. דורלינג קינדרסלי (2006) אנציקלופדיה של בעלי חיים דורלינג קינדרסלי
  7. כריסטופר פרינס, הוצאת אוניברסיטת אוקספורד (2009) האנציקלופדיה של ציפורים

מאמרים מעניינים