נמר אינדוצ'יני

סיווג מדעי של הנמר ההודוכיני

מַלְכוּת
בעלי חיים
מַעֲרָכָה
Chordata
מעמד
ממליה
להזמין
קרניבורה
מִשׁפָּחָה
פלידה
סוּג
פנתרה
שם מדעי
פנתרה טיגריס קורבטי

מצב שימור הנמר ההודוכיני:

בסכנת הכחדה

מיקום הנמר ההודוכיני:

אַסְיָה

עובדות נמר הודו-סיניות

טרף ראשי
צבאים, בקר, חזיר בר
בית גידול
יערות הרריים מבודדים
חיות טרף
בן אנוש
דִיאֵטָה
טורף
גודל המלטה ממוצע
2
סגנון חיים
  • בּוֹדֵד
אוכל מועדף
צְבִי
סוּג
יונק
סִיסמָה
עכשיו חשב שנכחד בסין!

מאפיינים פיזיים של הנמר ההודוכיני

צֶבַע
  • שָׁחוֹר
  • לבן
  • תפוז
סוג עור
פרווה
מהירות עליונה
60 קמ'ש
אורך חיים, משך חיים
18 - 25 שנים
מִשׁקָל
100 ק'ג - 195 ק'ג (221 ק'ג - 430 ק'ג)

'לכל נמר הודו-סיני יש דפוס פסים משלו, כך שאין שני נמרים זהים לחלוטין'



נמרים אינדו-סיניים חיים בדרום-מזרח אסיה. יש להם מעיל כתום או זהב עם דפוס של פסים שחורים. הנמר הזה חי לבדו ונשאר חבוי רוב הזמן. הם יכולים לחיות עד גיל 15 עד 26 בטבע.



5 עובדות נמר הודו-סיניות

• נמרים הודו-סיניים הם טורפים

• הם ליליים וצדים בלילה

• נמרים אלה חיים ביערות גשם טרופיים כמו גם בשדות דשא ובהרים

• הנמר האינדוכיני מופיע ברשימת המינים בסכנת הכחדה

• נמר אינדוכיני זכר יכול לשקול עד 430 פאונד!

שם מדעי של הנמר ההודוכיני

הנמר האינדו-סיני הוא שמו הנפוץ של בעל חיים זה ואילו שמו המדעי הוא פנתרה טיגריס קורבטי. פירוש המילה פנתרה הוא נמר והמילה חידקל היא לטינית לנמר. בנוסף, המילה קורבט מתייחסת לאיש בריטי בשם ג'ים קורבט שהיה צייד שהפך לשומר שימור של נמרים אינדוצ'ינים. נמר זה שייך למשפחה פלידה ומעמד ממלייה.

כהשוואה מהירה, הנמרים הללו קטנים מ- טיגריס בנגלי , אך גדול מ- נמר מלאי . הנמר ההודוכיני והנמר המלאי נחשבו פעם לאותו תת-מין. אך בשנת 2004 הוצהר רשמית ששני הנמרים הללו הם תת-מינים שונים.



מראה והתנהגות של הנמר ההודוכיני

לנמרים אלו יש מעיל כתום או זהב עם פסים שחורים. צבע הפרווה שלהם עוזר לשמור אותם מוסתרים ביער בעת ציד מזון. הפסים על נמר משתלבים עם הצללים ביער גשם ומקשים על ראיית החתולים הגדולים האלה. לנמר זה יש גם פרווה לבנה על הבטן, הפנים וקליפת שיער לבן על צווארו.

לחתול גדול זה יש עיניים חזקות בצבע צהוב או בהיר המאפשרות לו לראות בצורה מושלמת בחושך כשהם צדים בלילה. בנוסף, יש להם שמיעה מצוינת שעוזרת להם גם לזהות טרף כמו צבאים, חזירי בר ואפילו קופים .

לנמרים אלו טפרים ארוכים הניתנים לנשלף. המשמעות היא שהנמר יכול למשוך את טפריו לאחור לכפותיו כאשר הוא אינו זקוק להם. טפרים אלה מאפשרים לנמר להחזיק את הקליפה תוך שהוא מטפס בבטחה על עץ.

רגליו האחוריות החזקות של נמר זה מאפשרות לו לקפוץ בקלות על ענפי עצים גבוהים, לשחות ולרדוף אחר טרף. נמר זה יכול לרוץ במהירות של עד 60 מייל לשעה. לכן, מהירות הריצה של הנמר הזה מהירה כמעט כמו כדור העקומה של קנקן בייסבול.

נמר זכר גדל לאורכו 8 וחצי עד 9 וחצי מטר. הם יכולים לשקול בין 330 ל -430 קילו. נמר זכר 9 וחצי מטר הוא ארוך כמו שורה של 7 סיכות באולינג. נמר זכר במשקל 430 קילו כבד כסוס מבוגר. נמר נשי יכול להיות באורך של 7 וחצי עד 8 וחצי מטר ומשקלו בין 220 ל -290 קילו. נמר באורך 8 וחצי מטר שווה למחצית הגובה של ג'ירפה. נמר במשקל 290 קילו כבד כמו 3 שירותים.

הנמרים האלה הם חיות בודדות. הפעם היחידה שתראה כמה מהנמרים האלה יחד היא כשאמהות מטפלות בגורים ובעונת ההזדווגות.

הנמרים האלה ביישנים ואוהבים להישאר מוסתרים מעיניהם. אבל, זכר יהפוך לאגרסיבי כלפי נמר זכר אחר שייכנס לשטחו, במיוחד בעונת ההזדווגות. האם ראית אי פעם חתול בשכונה שלך מגרד את קליפת עץ? זו אחת הדרכים שחתול (כולל הנמרים הללו) מסמנים את הטריטוריה שלהם כאות לחתולים אחרים להתרחק.

מבט צדדי, של, a, נמר, אינדוכיני, walking

בית גידול הנמר ההודוכיני

נמרים אינדו-סיניים חיים באזור דרום-מזרח אסיה. באופן ספציפי, הם גרים בקמבודיה, לאוס, תאילנד, וייטנאם ומיאנמר. הם חיים באקלים טרופי ביערות גשם כמו גם באדמות ובהרים.

נמרים אלה נודדים לאזורים הממוקמים גבוה יותר בהרים כדי למצוא מזון אם הטרף נדיר בשטחן הנוכחי.

דיאטת הנמר ההודו-סינית

מה אוכלים נמרים הודו-סיניים? הנמרים האלה הם טורפים. סוג הבשר שהם אוכלים תלוי במה שיש בשטחן. צבי סמבר, חרב (יונק דמוי עז), חזירי בר ובנטנג (בקר בר) הם טרף נפוץ לנמר זה. עם זאת, אם קיים מחסור בבעלי חיים אלה, תזונה של נמר הודו-סיני יכולה לכלול קופים, חזיר גיריות ואפילו דורבנים !

נמרים אלה יכולים לאכול עד 88 קילו בשר בארוחה אחת. 88 קילו בשר שווים במשקלם ל -6 כדורי באולינג!

בלשון נמר הודו-סיני יש פפיליות. כשאתה חושב על פפילות דמיין קוצים זעירים על לשון הנמר. אלה עוזרים לנמר אינדוכיני להסיר נוצות או בשר מהטרף המת שלהם מבלי לפגוע בלשונו. אם יש לך חתול בית, יש לו גם פפיליות על הלשון! אבל, הפפיליות של חתול הבית הן הרבה יותר רכות מהפפיליות של נמר אינדוכיני שצריך לרדוף אחרי טרף גדול בטבע.



טורפי נמר ואיומים מנמלים

לנמרים ההודוכיניים אין טורפים של בעלי חיים. בני אדם הם שם רק טורף. יש אנשים שצדים את הנמרים האלה בשביל ספורט או בגלל הפרווה, הטפרים או הבשר שלהם. סוגים מסוימים של תרופות עתיקות מיוצרים באמצעות חלקים מנמר זה.

אובדן בתי גידול הוא איום נוסף על הנמרים ההודו-סיניים. אזורי היערות שהם חיים בהם נכרתים ומפונים. אזור זה מוקדש להארכת כבישים וליצירת שטחים חקלאיים נוספים.

מעמד השימור של נמר זה נמצא בסכנת הכחדה. כדי לסייע בהגנה על הנמר הזה, ישנם חוקים נגד צידו. העונש בגין ציד של טיגריסים נמרים הודו-סיני יכול להיות שנות מאסר. כמו כן, מעל 60 מנמרים אלה מוחזקים בגני חיות כדי להגן עליהם ולהגדיל את אוכלוסייתם.

רבייה של נמר אינדוכיני, תינוקות ואורך חיים

עונת ההזדווגות של נמרים הודו-סיניים חלה בין נובמבר לאפריל. כאשר טיגריסים נקביים מוכנים להזדווג הם משחררים ניחוח להתריע על נמרים זכרים. כמו כן, נקבות משמיעות רעשי נהמה או נקבוב כדרך למשוך גברים. לא נדיר ששני גברים נלחמים על נקבה אחת. החזקה תנצח ותזדווג עם הנקבה.

נקבת נמר אינדוצ'ינאית נקבה בהריון כ- 16 שבועות. היא מולידה חי בין 2 ל -6 גורים. כל גור שוקל כ -2 קילו. ברגע שהנקבה בהריון, הנמר הזכר עוזב את האם המצפה.

נמרים הודו-סיניים תינוקות ידועים בשם גורים. הם נולדים עיוורים וחסרי אונים במאורה. עיניו של גור לא נפתחות כ -6 עד 12 יום לאחר לידתו. האם הנמרה מניקה את גוריה עד גיל 6 חודשים בערך. לאחר מכן, היא מלמדת את גוריה כיצד לצוד מזון ומביאה להם חלק מהטרף שהיא לוכדת. אמא נמר רגישה מאוד לבטיחות הגורים שלה. אם היא חשה כי הגורים שלה נמצאים בסכנה, היא תעביר אותם למאורה אחרת או לאזור כדי להרחיק אותם מטורפים.

בערך 18 או 24 חודשים, הגורים מספיק גדולים לעזוב את מאורת אמם ולצאת בכוחות עצמם. בעוד שנתיים-שלוש הם יתחילו להיות גורים משלהם.

נמרים הודו-סיניים חיים בין 15 ל -26 שנים. נמר סומטרי (בדומה לנמר אינדוכיני) שהפך את ביתו בגן החיות של סן דייגו לחיות עד גיל 25. הנמר הסומטרי ההוא הוא הוותיק ביותר שתועד.

עם התבגרות הנמרים ההודוכיניים הם יכולים לחוות בעיות ראייה שעלולות להוביל לחוסר תזונה מכיוון שהם לא מסוגלים לתפוס את טרפם. בנוסף, אם נמר מבוגר חולה או נפצע, הוא חשוף להתקפות של נמרים אחרים באזור.

אוכלוסיית הנמר ההודו-סינית

מעמד השימור של הנמר ההודוכיני הוא בסכנת הכחדה . האוכלוסייה הולכת ופוחתת בגלל אובדן בתי גידול וציד.

קשה לאמוד את אוכלוסיית הנמרים ההודו-סינית הכוללת כי החתולים הגדולים האלה כל כך טובים להישאר מוסתרים. עם זאת, ההערכה היא שנותרו כ -350. הריכוז הגדול ביותר של נמרים הודו-סיניים נמצא בתאילנד.

הצג את כל 14 בעלי חיים שמתחילים עם אני

מאמרים מעניינים