פינגווין של סנטר

סיווג מדעי פינגווין בסנטר

מַלְכוּת
בעלי חיים
מַעֲרָכָה
Chordata
מעמד
ציפורים
להזמין
Sphenisciformes
מִשׁפָּחָה
ספניסקידים
סוּג
פיגוסליס
שם מדעי
Pygoscelis Antarcticus

מצב השימור של פינגווין הסנטר:

הדאגה האחרונה

מיקום פינגווין הסנטרפ:

אנטארקטיקה
אוקיינוס

עובדות פינגווין בסנטר

טרף ראשי
קריל, דגים, שרימפס
תכונה מובחנת
פנים לבנות וקו שחור ודק שעובר מתחת לסנטר
בית גידול
איי אנטארקטיקה סלעיים
חיות טרף
חותם נמר, רוצח לוויתן, ציפורי ים
דִיאֵטָה
טורף
גודל המלטה ממוצע
2
סגנון חיים
  • מוֹשָׁבָה
אוכל מועדף
קריל
סוּג
ציפור
סִיסמָה
ישנם 7 מיליון זוגות רבייה!

מאפיינים פיזיים של סנטרפינג פינגווין

צֶבַע
  • אפור
  • שָׁחוֹר
  • לבן
סוג עור
נוצות
אורך חיים, משך חיים
15 - 20 שנה
מִשׁקָל
3 ק'ג - 6 ק'ג (6.6 ק'ג - 13 ק'ג)
גוֹבַה
60 ס'מ - 68 ס'מ (24 אינץ '- 27 אינץ')

'במושבת פינגווין הסנטר הגדולה יש יותר פינגווינים מאשר בסן פרנסיסקו אנשים!'




פינגווין הסנטר הוא הנפוץ ביותר מכל מיני הפינגווינים. למעשה, באחת המושבות שלהם יש יותר ממיליון זוגות רבייה של פינגווינים באי מרוחק!



עובדות פינגווין סנטרל מדהימות!

  • מושבת פינגווין הסנטר באי זאבודובסקי שבדרום האוקיאנוס האטלנטי כל כך גדולה (מונה כ -1.2 מיליון זוגות רבייה) עד כיספר השיאים של גינס הכריז שהוא 'מושבת הפינגווינים הגדולה ביותר בעולם'! ” לנקודת מבט, באי יש יותר פינגווינים מאשר בסן פרנסיסקו יש אנשים! (כדי לראות איך נראית המושבה המדהימה הזו, פשוט גלול מטה אל 'חלק האוכלוסייה!)
  • פינגוויני סנטר רבים מזדווגים לכל החיים; נמצא כי זוגות זיווג מתאחדים 82 אחוז מהמקרים.
  • פינגווינים של סנטר הם אחד האגרסיביים מבין הפינגווינים.

שם מדעי וסיווג פינגווין בסנטרפ

לפינגווין הסינסטראפ יש את השם המדעיPygoscelis antarcticus. לפעמים מכנים גם פינגווינים של סנטרפ אנטארקטיקה,שהיה שם מדעי קודם למין. שם משפחתו Spheniscidae, והמעמד אליו הוא שייך הוא Aves.



משפחת פיגוסליס מורכבת משלושה פינגווינים שונים; יחד הם ידועים כפינגווינים 'זנב מברשת'. פינגווין הסנטר נקרא גם הפינגווין המצלצל, הפינגווין המזוקן, והפינגווין של סלעים, וזה שם שניתן בגלל קריאתו הרועשת.

מקור השם פינגווין לא ממש ידוע: אפשרות היא שמילה וולשית, 'עט' לראש ו'גווין 'שפירושה לבן.


מראה והתנהגות של פינגווין בסנטר

עם ראשיהם השחורים שנראים כמו קסדה, סימני רצועת הסנטר השחורים מעניקים לפינגווין הזה את שמו. אחרת לבן פנים, השטרות והעיניים יש צבע שחור. רגליהם ורודות והסוליות שחורות. לפינגווינים צעירים יש פנים בצבע אפור ויגיעו לסימני המבוגרים בעוד 14 חודשים.

הם לא הגדולים מבין הפינגווינים; פינגווין הסנטר הוא בגודל בינוני יותר. אורכם 75 ס'מ (29 אינץ '), ומשקלם הממוצע הוא 5.5 ק'ג.

לפינגווין הזה יש קול מאוד קולני כשהוא נמצא במושבת הרבייה שלו. צלילי פינגווין של סנטר רועשים מאוד; הפינגווין יוצר 'אה, קאוק, קאוק, קאוק' כשהוא מרים את נעליו ומניף את ראשו מצד לצד.

בתוך שטחי הרבייה שלהם, פינגוויני הסנטר תוססים מאוד. לעתים קרובות הם נלחמים וידוע שהם מניפים ראש וסנפירים, קוראים, קדים, מחווים ומניחים את המעיל. אם מתרחש סכסוך טריטוריאלי, הם עשויים לבהות, להצביע ולהאשים.

פינגווין הסנטר מאוד חברתי וניתן למצוא אותו במושבות עם פינגווין אדלי, קורמורנים או פינגווינים דומים אחרים. הקנים שלהם פשוטים ושקעים סלעיים. כשמדובר בהגנה מפני מינים אחרים וזה נגד זה, הם התוקפניים ביותר מבין פינגוויני הזנב.

קבוצת פינגווינים נקראת מושבה. שמות אחרים לאותה קבוצה כוללים Waddle או טירון. קבוצת פינגווינים על האוקיאנוס שצפים נקראים רפסודה.

בית גידול פינגווין בסנטר

לפעמים הם שוכנים על קרח עם גזעי פינגווין אחרים, כמו פינגווין אדלי. הם נחשבים לאגרסיביים מבין הפינגווינים, והם מבלים חלק ניכר מחייהם בים, שם הם עלולים להאכיל מדגים קטנים וקרילים.

הם חיים באנטארקטיקה ובים סקוטיה, בדרום אורקני, באיי שטלנד הדרומיים ובאיי סנדוויץ 'הדרומיים, שם נמצאו הגדולות שבמושבותיהם. הם נמצאים על חוף הים של האוקיאנוס הדרומי, והם נמצאים לרוב בבתי גידול סלעיים או חוליים. כמה מאות עופות חיים לא הרחק מניו זילנד, באיי באלני באזור התלות של רוס.

עם תחילת אפריל, שהוא סתיו בחצי הכדור הדרומי, פינגווין הסנטר עוקב אחר בתי הספר של קריל כשהם נודדים צפונה יותר למים חמים עם פחות קרח.



דיאטת פינגווין בסנטר

פינגווין הסנטר נהנה לצלול. יתכן שהוא תופס קצת דגים, קלמארי ושרימפס, אך הרוב המכריע של תזונתו נובע מאכילת קריל. עם ביומסה משוערת של 379 מיליון טון באוקיאנוס הדרומי, קרילים נמצאים בשפע במים הסמוכים למקום שבו יש לפינגוויני סנטר מושבותיהם.

עם זאת, עם טמפרטורת האוויר הממוצעת שעולה באופן דרמטי (עד 5 עד 6 מעלות צלזיוס) ברבים מהאזורים הפינגווינים צדים קריל, העלאת וירידה של אוכלוסיות קריל הוערכה כגורם המניע בתנודות של אוכלוסיות הפינגווינים.

טורפים ואיומי פינגווין בסנטר

הטורפים העיקריים של פינגווין הסנטר הבוגר הם כלבי ים נמר ולווייתנים רוצחים. מחקרים על כלבי ים נמר הראו שהם יכולים לאכול 1.4 עד 5% ממושבה של פינגווינים במהלך עונת רבייה. כלבי ים מנומרים מסתמכים על התגנבות כדי לצוד פינגווינים של סנטר. הם ממתינים בשולי יריעות הקרח בהן התכנסו הפינגווינים ותופסים פינגווינים כשהם נכנסים למים. באופן כללי, ברגע שפינגוויני סנטר נכנסו למים פתוחים הם מתמודדים עם פחות איומים.

טורפים אחרים כוללים אריות ים וכרישים. הביצים והגוזלים נמצאים בסכנה בגלל סקואות, עופות ים טורפים. האיום הגדול ביותר על כלבי הים הנמריים - כמו אצל מיני פינגווינים אחרים - הוא שינויי האקלים שהשפיעו על שפע הקרילים.

שכפול פינגווין בסנטרל, תינוקות ואורך חיים

כשהוא חוזר למושבה כאשר הוא מחפש את בת זוגו, הזכר יכה על חזהו עם סנפיריו תוך שהוא מרים את ראשו כדי להשמיע קול צורח. גברים אחרים לעתים קרובות מהדהדים את אותם צלילי פינגווין ייחודיים של סנטר כאשר אחד התחיל לצרוח. לאחר שהפינגווין של סנטר ימצא בן זוג, הוא יחזור לאותו אחד מדי שנה; זוגות ההזדווגות מתאחדים מחדש ויוצרים קשר מיוחד.

עונת הרבייה היא נובמבר / דצמבר עד מרץ. פינגווין הסנטר מטיל שתי ביצים; התזמון הוא בדרך כלל מאוחר יותר ממיני פינגווינים אחרים בקרבת מקום. ביצים נבקעות על ידי האם והאב, שעושים משמרות של 5 עד 10 ימים. לאחר כ- 37 יום, הביציות בוקעות. האפרוח נשאר אצל הוריו כחודש. ואז זה עובר להיות עם קבוצה של אפרוחים צעירים.

פינגווין תינוק נקרא אפרוח. הם עשויים להתייחס גם לקינונים. קבוצה של פינגווינים לתינוקות נקראת קרצ'ה, שם האפרוחים מתגודדים יחד לחום כמו גם לטורפים. זה מאפשר להורים לצאת לציד אחר מזון שיחזיר. לאחר כחודשיים מחליפים את הפלומה הרכה בנוצות אטומות למים, והגוזל מוכן כעת לעשות את המסע הראשון לים כדי לצוד בכוחות עצמו.

פינגווין הסנטר חי עד גיל 20 בערך. הפינגווין הסנונית החי העתיק ביותר בצפון אמריקה היה בן 32 בשנת 2015 והתגורר בגני מודי שבטקסס.

אוכלוסיית פינגווין בסנטר

באוגוסט 2018 העריך ה- IUCN כי אוכלוסיית פינגוויני הסנטר היא 8 מיליון פרטים. הם הנפוצים ביותר מכל מיני הפינגווינים ומופיעים כ'דאגה פחותה ', אם כי בסך הכל אוכלוסייתם הולכת ופוחתת.

הם נמצאים על האיים הציר-קוטביים, תת אנטארקטיקה ואנטארקטיקה ובחצי האי אנטארקטיקה. כאשר מתרבים, הם לא נמצאים על קרח אלא נשארים על החוף הסלעי. המושבה המאוכלסת ביותר של פינגוויני סנטר נמצאת באי זבדובסקי, שהוא אי באיי סנדוויץ 'הדרומיים.

אורכו של האי הזה הוא רק 5 ק'מ ורוחבו של שלושה ק'מ, אך הוא תומך ביותר ממיליון זוגות רבייה של פינגווינים בסנטר!

מעבר לאנטארקטיקה, פינגווינים של סנטר נצפו גם באזורים הבאים:

  • ארגנטינה
  • האי בובוט

  • צ'ילה
  • איי פוקלנד
  • השטחים הדרומיים הצרפתיים
  • דרום ג'ורג'יה

  • איי סנדוויץ 'דרום
  • איי מחוץ לניו זילנד

עובדות פינגווין בסנטר

המושבה הגדולה ביותר שלהם כונתה 'המקום הכי מריח על כדור הארץ!'

עם יותר ממיליון זוגות רבייה של פינגווינים על אי קטנטן שרוחב רק 5 ק'מ (5 ק'מ), אתה יכול לדמיין את האי Zavodovski הואיפהמקום מסריח. עם זאת, מעבר לשללי פינגווין, אוויר גופרית מהר געש פעיל באי מייצר גם ריחות מזיקים. נשמח על ידי בריטניהטֵלֶגרָףבתור 'המקום הכי מריח בעולם', לתכונות האי יש שמות כמו סטנץ 'פוינט, נקודה חריפה ובלוף רעיל.

המושבה הגדולה ביותר שלהם מאוימת גם על ידי הר געש

הסטרטובולקנו באי המאכלס את המושבה הגדולה ביותר של פינגוויני הסנטר נקרא הר קארי, והוא החל להתפרץ במרץ 2016. ההתפרצות כיסתה חלק גדול מהאי באפר, אך הגיעה באותה תקופה בה פינגוויני סנטר החלו לעזוב את רבייתם אדמה לזלול בים עד הנפילה, מה שהגביל את ההשפעות

מוצג בכדור הארץ השני

הסדרה התיעודיתכדור הארץ השניצילם את פינגוויני הסנטר על זאבודובסקי. להגיע לאי הנידח לקח יותר משנה של תכנון וצוות התיעוד נאלץ לחצות כמה מהים המחוספסים ביותר על פני כדור הארץ רק כדי לתפוס את הסביבה הנידחת הזו.

הצג את כל 59 בעלי חיים שמתחילים ב- C.

מאמרים מעניינים